Antena 3 Externe Diaspora Un băiețel român este noul primar junior al unei localități din Italia

Un băiețel român este noul primar junior al unei localități din Italia

17 Apr 2019   •   16:30
Un băiețel român este noul primar junior al unei localități din Italia

Robert Plăcintă, un băiețel român, este noul primar junior al localității Troina din Sicilia. Deși are doar 12 ani, copilul a apreciat decizia colegilor săi care au dat dovadă că „ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău”.

Robert se află împreună cu familia sa de opt ani în Italia. Băiatul este elev la școala gimnazială, iar recent a devenit primar junior al localității Troina, în urma votului celor 16 consilieri juniori ai Primăriei, relatează publicația Giornale di Sicilia, citată de Rotalianul.

Puștiul a fost ales, marți, în urma unei ședințe convocate de președintele consiliului, Gaetano Monastra, în cadrul proiectului de participare activă a tinerilor în viața publică a comunității. Cei 16 consilieri juniori au decis că cel mai potrivit să reprezinte și să apere drepturile copiilor din localitatea italiană este Robert Plăcintă, un băiețel originar din România.

„Mulțumesc consilierilor, profesorilor mei și tuturor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat în ciuda naționalității mele diferite (…) Sunt de naționalitate română, iar faptul că am fost ales de colegii mei arată cât de inteligenți sunt aceștia și că ignoră prejudecățile care nu pot face decât rău”, a spus Robert, conform sursei citate. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close