Antena 3 CNN Externe Diaspora Un italian a plătit un avion privat pentru opt românce ca să-i lucreze via: „Nu aveam altă alternativă”

Un italian a plătit un avion privat pentru opt românce ca să-i lucreze via: „Nu aveam altă alternativă”

Un viticultor italian, prins în plină pandemie de coronavirus, a plătit un avion privat pentru a aduce în Italia opt românce ca să-i lucreze via. Omul spune că fără ajutorul lor, cultura i-ar fi fost compromisă total.

Un italian a plătit un avion privat pentru opt românce ca să-i lucreze via: „Nu aveam altă alternativă”
Sursa foto: Foto: Corriere della Sera
20 Mai 2020   •   15:31

Martin Foradori Hofstätter din regiunea Trentino-Alto Adige, situată în nordul Italiei, a fost foarte mulțumit de munca femeilor, care veneau în fiecare sezon, așa că a vrut să le aibă alături și în acest an. 

„Am văzut atâta ignoranță, dar niciodată ca în timpul acestei pandemii”, a declarat bărbatul pentru Corriere della Sera. Femeile au fost întoarse de la granița cu Ungaria, iar în final obosit de atâta birocrație a decis închirierea avionului privat.

 „Recunosc că gestul meu poate fi considerat o cheltuială nesăbuită, dar vă asigur că fără această cheltuială podgoriile mele ar fi avut de suferit. Nu aveam altă alternativă. Trebuie totuși să spun că prețurile pe care le folosesc acum cei care transportă persoane sunt atât de mari încât tot ceea ce am plătit eu pentru zborul privat nu a făcut o mare diferență.”

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close