Antena 3 CNN Externe Diaspora Un nou scandal de discriminare la care sunt supuşi românii izbucneşte în Germania. Poliția a cerut hotelierilor să spună dacă au printre oaspeți români

Un nou scandal de discriminare la care sunt supuşi românii izbucneşte în Germania. Poliția a cerut hotelierilor să spună dacă au printre oaspeți români

Un nou scandal de discriminare la care sunt supuşi românii izbucneşte în Germania. Poliția a cerut hotelierilor să spună dacă au printre oaspeți români
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Aug 2019   •   14:27

Un nou scandal de discriminare la care sunt supuşi românii izbucneşte în Germania. Poliţia din Leipzig le-a cerut hotelierilor să anunţe dacă au printre oaspeţi cetăţeni români. În acest context, ministrul pentru romanii de pretutindeni, a caracterizat situaţia drept inacceptabilă. În schimb, poliţia oraşului susţine că a acţionat în limitele legii şi că această metodă dă rezultate.

În scrisoarea trimisă hotelierilor din zonă, Poliţia din Leipzig le cerea unităţilor de cazare să raporteze toţi cetăţenii români care se cazează în oraş zilele acestea. Potrivit autorităţilor locale, în această perioadă au loc numeroase festivaluri de muzică în regiune, iar Leipzigul se umple de turişti care ajung ţintele găştilor de hoţi de buzunare. În 2016 spre exemplu, 20 de infractori au fost arestaţi după ce au furat peste 50 de telefoane mobile. Majoritatea sunt cetăţeni români cu antecedente penale, spun poliţiştii. 

Autorităţile de la Bucureşti au reacţionat dur. Ministrul pentru romanii de pretutindeni, Natalia Intotero, a declarat într-un comunicat că situaţia în care sunt puşi cetăţenii români care călătoresc în Germania este inacceptabilă. 

"Este inacceptabil ca românii din Germania sau cei care călătoresc în Germania să fie supuşi unei asemenea forme de discriminare care ne pune pe toţi, ca popor, într-o lumină nefavorabilă şi nedreaptă. Orice formă de discriminare este contrară valorilor europene la care toate ţările membre ale Uniunii Europene au aderat." 


Natalia Intotero mai adaugă că premierul Viorica Dăncila a fost informată despre această situaţie, la fel şi Ambasada României de la Berlin. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close