x close

Un primar din Giurgiu confirmă moartea unui român în atacurile din Germania

20 Feb 2020   •   20:05
Un primar din Giurgiu confirmă moartea unui român în atacurile din Germania

Un român este printre victimele atacurilor armate din Hanau, Germania.

MAE nu a putut confirma informația până la această oră, însă aceasta a fost confirmată, la nivel local, în România.

Românul ucis în atacul de la Hanau ar fi un tânăr de 23 de ani, care era curier în Germania.

”Da, este adevărat. Am vorbit cu părinții și unchii copilului, dar autoritățile din Germania nu ne dau informații. El era în mașina lui, nu ne dau voie să îl vedem. Băiatul avea 22-23 de ani. Nenorocitul, teroristul, când l-a văzut că stă în mașină, l-a împușcat. Era de 4-5 ani în Germania, muncea cu acte în regulă. Nicio autoritate din România nu a luat legătura cu familia. Părinții sunt sub stare de șoc, era singurul loc copil, e ceva incredibil. A fost coleg cu fata mea.”, a spus Marian Pătuleanu, primarul din Singureni, județul Giurgiu, la un post de televiziune.

Citește și: Român mort în atacurile armate din Hanau, Germania

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat faptul că până în acest moment au fost identificate şase victime din cele nouă, iar niciuna nu este cetăţean român.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român. Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”, au transmis reprezentanții MAE, într-un anunț de presă.

 

Citeşte mai multe despre:

Germania atac
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati