Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român din diaspora: Mă gândesc să renunț la cetățenie. Ambasada ne jignește și ne dezonorează

Un român din diaspora: Mă gândesc să renunț la cetățenie. Ambasada ne jignește și ne dezonorează

Un român din diaspora: Mă gândesc să renunț la cetățenie. Ambasada ne jignește și ne dezonorează
08 Iul 2016   •   17:27

Militarul roman Emil Bodi a avut recent o experienta neplacuta la Serviciul Pasapoarte al Consulatului General al Romaniei de la Marsilia. El se plange de programul nepotrivit al ambasadei, program ce l-a facut sa piarda timp pretios, dar si pentru faptul ca personalul roman de acolo se poarta ca si cum s-ar afla pe propria mosie. Incidentul neplacut pe care l-a trait s-a petrecut pe cand dorea sa reinnoiasca pasaportul expirat, dorind de asemenea sa o treaca si pe fetita sa pe noul act. Mai mult, el insinueaza faptul ca cei de acolo recurg pana si la mici siretlicuri doar pentru a mai baga un ban in plus din buzunarul romanului aflat pe alte meleaguri. Bodi, care este militar veteran intr-o armata europeana (pe care doreste deocamdata sa nu o faca publica), a impartasit din necazurile celor ce asteptau la coada in aceste zile la Marsilia, la Serviciul Pasapoarte.

El s-a adresat nemultumit Jurnalului National, sesizand o serie de nereguli ce se petrec acolo: “Am fost la ambasada Romaniei la Marsilia cu cateva zile in urma! Cu chiu, cu vai, au deschis poarta in timp regulamentar, joia programul pentru pasapoarte este pana la orele 14, eu am fost prezent pe la orele 13. A aparut o cucoana, i-am spus ca am restrictie in program si nu pot veni oricand. Aici m-am intalnit cu un baiat pe nume Ionut, un tanar la 26 de ani, ce se plangea ca ambasadorul il pune sa munceasca pentru el trei saptamani ca sa-i faca pasaportul si-i mai cere si 100 de euro! Ca sa vezi ce bestii ocupa astfel de functii! I-a cerut ambasadorul sa munceasca pentru el, ca are firme de constructii pe aici! Asa se comporta in anul 2016 ambasadorul cu cetatenii romani aflati la Marsilia! Cred ca merita facut public acest fapt, pentru ca afecteaza foarte multi romani. Ionel lucreaza in constructii, e un baiat pe care l-am cunoscut la ambasada, cum am spus”, a povestit Emil Bodi, romanul ce face parte din diaspora franceza.  

Continuarea în Jurnalul Național

×
Subiecte în articol: Franta roman diaspora cetatenie
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close