Antena 3 CNN Externe Diaspora Un român din Italia a furat tezaurul unei biserici

Un român din Italia a furat tezaurul unei biserici

Un român din Italia a furat tezaurul unei biserici
Sursa foto: Foto: Wikipedia
08 Apr 2017   •   21:17

Un român care a furat tezaurul din aur al Sfântului Pantaleone, protectorul catedralei din oraşul italian Vallo della Lucania, în valoare de 100.000 de euro, a fost arestat la Cluj-Napoca pentru a fi predat autorităţilor italiene, care urmează să îl pună sub acuzare. Instanţa a admis predarea bărbatului cu condiţia ca, dacă va fi condamnat la închisoare, să fie extrădat în România pentru a executa pedeapsa.

Bărbatul se numeşte Nelu Bala şi a fost prins şi reţinut în 4 aprilie, în judeţul Cluj. Pe numele acestuia era emis din 16 februarie un mandat european de arestare, de către autorităţile judiciare din Italia, care îl acuză că, în 1 februarie a furat tezaurul din aur al Sfântului Pantaleone, protectorul catedralei din oraşul Vallo della Lucania, regiunea Salerno, în valoare de 100.000 de euro.

Curtea de Apel Cluj a dispus, în 5 aprilie, arestarea provizorii în vederea predării lui Nelu Bala autorităţilor italiene, mandatul de arestare fiind emis pentru o perioadă de 30 de zile, până în 4 mai.

Sursa: Observator.tv

×
Subiecte în articol: roman furt tezaur biserica
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close