Antena 3 CNN Externe Diaspora Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată la Bruxelles în prezenţa Secretarului de Stat Gheorghe Cârciu

Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată la Bruxelles în prezenţa Secretarului de Stat Gheorghe Cârciu

Ziua Românilor de Pretutindeni a fost marcată şi în cadrul comunității românești din Belgia, în prezenţa Secretarului de Stat Gheorghe Cârciu.

Ziua Românilor de Pretutindeni, marcată la Bruxelles în prezenţa Secretarului de Stat Gheorghe Cârciu
de Alexandra Dima    |    30 Mai 2022   •   22:36

Cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, Ambasada României în Regatul Belgiei a organizat o reuniune cu reprezentanți ai mediului asociativ și ai comunității românești din Belgia.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu le-a mulțumit celor prezenți pentru munca depusă în păstrarea și promovarea valorilor culturale românești și i-a îndemnat să dezvolte proiecte în beneficiul comunității din care fac parte. În acest sens, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni îi poate sprijini prin oferirea de finanțări nerambursabile.

De asemenea, secretarul de stat a sărbătorit această zi specială în mijlocul românilor, la Festivalul Primăvara Românească la Bruxelles, eveniment organizat de către asociația Arthis – Casa de Cultură Belgo-Română.

Alături de secretarul de stat, au mai participat și Excelența Sa, Andreea Păstârnac, ambasadorul României în Regatul Belgiei, Oleg Ungureanu, ministru-plenipotențiar, eurodeputatul Victor Negrescu, dar și oficialități belgiene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Belgia Bruxelles
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close