Antena 3 CNN Externe Dictatorul de la Phenian a REVENIT în public. Imaginea lansată de presa nord coreeană

Dictatorul de la Phenian a REVENIT în public. Imaginea lansată de presa nord coreeană

Dictatorul de la Phenian a REVENIT în public. Imaginea lansată de presa nord coreeană
de O.P.    |    14 Oct 2014   •   07:16

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a inspectat un complex rezidenţial la Phenian, a anunţat marţi agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, în timp ce Kim nu a mai fost văzut în public de o lună, relatează AFP.

Aceasta este prima menţiune a unei apariţii publice a liderului nord-coreean din 3 septembrie, data la care a asistat la un concert la Phenian împreună cu soţia sa. Absenţa lui la ultima aniversare a partidului a alimentat speculaţiile cu privire la soarta sa.

KCNA a anunţat că Kim Jong-un a efectuat o vizită de "supraveghere" a şantierului unui nou complex rezidenţial construit în capitală special pentru oamenii de ştiinţă care lucrează la un program de sateliţi al Coreei de Nord.

"Inspectând exteriorul clădirilor rezideţiale şi publice, decorate cu pânză de diverse culori, (Kim Jong-un) şi-a exprimat profunda mulţumire, declarând că le consideră magnifice", a relatat agenţia.

Portretul unui Kim Jong-un zâmbitor ocupa marţi aproape toată pagina întâi a Rodong Sunmun, cotidianul partidului. Alte fotografii, mai mici, îl arată pe liderul nord-coreean sprijinindu-se într-un baston negru.

KCNA nu a precizat data vizitei, dar agenţia anunţă în mod obişnuit astfel de vizite la o zi după ce au loc acestea.

Ştirea scurtă nu face nicio precizare cu privire la absenţa din public a liderului nord-coreean, care ar avea 30-31 de ani, şi nu face niciun comentariu cu privire la starea de sănătate a acestuia.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close