Antena 3 CNN Externe Die Welt: Liderii UE doresc "îmblânzirea" pactului pentru disciplină fiscală semnat în ianuarie

Die Welt: Liderii UE doresc "îmblânzirea" pactului pentru disciplină fiscală semnat în ianuarie

Die Welt: Liderii UE doresc "îmblânzirea" pactului pentru disciplină fiscală semnat în ianuarie
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Mar 2012   •   12:41
Tratatul de consolidare a disciplinei bugetare semnat, la sfârşitul lui ianuarie, de 25 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene va fi "diluat", printr-un acord care urmează să fie semnat de liderii UE la summit-ul care începe joi la Bruxelles, potrivit cotidianului german Die Welt, citat de Mediafax.

Prin acest acord se doreşte îmblânzirea procedurii de sancţionare a statelor care încalcă normele europene.

Textul acordului, obţinut de Die Welt, stipulează că numai statele au dreptul de a acţiona în justiţie ţările care încalcă regulile fiscale, nu şi instituţiile independente, precum Comisia Europeană.

Responsabilitatea acţionării în justiţie ar cădea în sarcina ţării care deţine preşedinţia rotativă a UE şi statelor care au avut anterior, respectiv vor ocupa ulterior această poziţie, potrivit Die Welt.
   
Totodată, acordul prevede diverse excepţii sau scutiri de la obligaţia de a acţiona în justiţie un stat care nu se încadrează în normele pactului fiscal, potrivit publicaţiei germane.
   
Principalele chestiuni aflate pe agenda summit-ului UE care începe joi la Bruxelles sunt semnarea pactului fiscal şi finalizarea ultimelor detalii ale celui de-al doilea acord de finanţare externă a Greciei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close