Antena 3 Externe Şapte persoane cercetate pentru "omor cu premeditare", după moartea lui Diego Maradona

Şapte persoane cercetate pentru "omor cu premeditare", după moartea lui Diego Maradona

de Andreea Ştefan    |    20 Mai 2021   •   11:57
Şapte persoane cercetate pentru "omor cu premeditare", după moartea lui Diego Maradona
Sursa foto: Getty Images

Şapte persoane sunt cercetate pentru "omor cu premeditare", după moartea legendarului fotbalist argentinian Diego Armando Maradona.

Diego Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord, pe data de 25 noiembrie 2020, la două săptămâni după ce a fost eliberat dintr-un spital din Buenos Aires, în urma unei intervenții chirurgicale pe creier, finalizate cu succes.

Anchetatorii analizează dacă membrii echipei medicale a lui Maradona l-au tratat inadecvat și dacă poate fi vorba de omor cu premeditare.

Șapte persoane sunt acum investigate de anchetatori

Leopoldo Luque, neurochirurgul care a efectuat operația pe creier a lui Maradona, și psihiatrul Agustina Cosachov, care l-a tratat, sunt anchetați și au fost percheziționați la scurt timp după moartea fostului fotbalist, informează ESPN.

Psihologul Carlos Diaz, care l-a tratat pe Maradona în lunile anterioare morții sale, și asistentele medicale Dahiana Gisela Madrid și Ricardo Almiron, au fost puse sub anchetă, potrivit unor surse din cadrul Procuraturii San Isidro.

Nancy Forlini, medic de la compania privată Swiss Medical, și Mariano Perroni, coordonatorul asistentelor medicale Medidom - compania de sănătate care l-a tratat pe Maradona în casa în care a murit - au fost incluși în anchetă.

„Să ne amintim că Perroni a fost persoana care a cerut asistentei medicale (Dahiana Gisela) din Madrid să falsifice un raport pentru compania Medidom, în care se afirma că în acea dimineață a încercat să îl controleze Maradona și că acesta a refuzat, când, în realitate, asistenta nu intrase în cameră", a declarat o sursă judiciară.

Diego Maradona nu consumase alcool sau droguri

În mass-media locală au apărut rapoarte potrivit cărora Diego Maradona nu a primit îngrijirea medicală adecvată după operație și că anturajul său îi oferea alcool și marijuana.

Autopsia lui Maradona a dezvăluit că nu consumase alcool sau narcotice înainte de decesul său.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close