Antena 3 CNN Externe Diferență infimă în sondajele din Statele Unite. Cine câștigă alegerile prezidențiale

Diferență infimă în sondajele din Statele Unite. Cine câștigă alegerile prezidențiale

Diferență infimă în sondajele din Statele Unite. Cine câștigă alegerile prezidențiale
03 Oct 2016   •   18:22

Hillary Clinton conduce din nou în sondaje în cursa prezidenţială din Statele Unite, cu 42% din intenţiile de vot, în timp ce doar 36% dintre americani ar vota cu Donald Trump, potrivit unui sondaj publicat luni şi citat de AFP.

Sondajul elaborat de Politico/Morning Consult îi acorda lui Trump un avans de un punct înaintea dezbaterii prezidenţiale din 26 septembrie (39%, faţă de 38% pentru Clinton).

Această schimbare pare să arate impactul negativ avut asupra lui Trump de dezbaterea dominată de Hillary Clinton, când republicanul a insultat o fostă Miss Univers venezueleană, Alicia Machado, cu riscul de a deturna şi mai mult atenţia alegătorilor deja reticenţi.

Clinton este creditată acum cu 42% din intenţiile de vot, Donald Trump cu 36%, candidatul libertarian Gary Johnson cu 9% şi candidatul Partidului Verde Jill Stein cu 2%, potrivit sondajului realizat între 30 septembrie şi 2 octombrie.

Aproximativ 10% dintre alegătorii probabili afirmă că încă nu au decis ce vor face în ziua alegerilor prezidenţiale, pe 8 noiembrie.

Potrivit acestui sondaj, 55% dintre alegători au o opinie mai puţin favorabilă faţă de Donald Trump după atacurile lansate contra Aliciei Machado.

Dezbaterea pare să o fi ajutat pe Clinton să îşi îmbunătăţească imaginea în rândul tinerilor. Înainte de dezbatere, democrata avea un avans de 8 puncte asupra adversarului ei în rândul alegătorilor de 18-29 de ani, în timp ce după dezbatere, avansul ei faţă de Trump este de 32 de puncte.

Printre alegătorii independenţi (nici democraţi şi nici republicani), Trump avea înainte de dezbatere un avans de 12 puncte procentuale. Intre timp, acest avans s-a redus la 5 puncte, potrivit sondajului Politico/Morning Consult, realizat pe un eşantion de 1.991 de alegători înscrişi, cu o marjă de eroare de 2%.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close