x close

Din ce cauză suspendă Lituania aprovizionarea cu armament din Germania

de A.B.    |    07 Iul 2015   •   18:18
Din ce cauză suspendă Lituania aprovizionarea cu armament din Germania 816 Foto: wallpaper-kid.com
Lituania suspendă aprovizionarea cu armament din Germani. Asta din cauza unor suspiciuni privind lipsa de acurateţe a armelor militare de tip G-36 pe o perioadă nedeterminată, scrie publicaţia lituaniană Delfi. În urma unor sesizări privind acurateţea funcţionării mitralierelor G-36, armata lituaniană nu se va mai aproviziona cu armament german, urmând să stabilească dacă armele respective pot fi folosite pe termen lung.

Potrivit unui raport întocmit în urma evaluării mitralierelor de tip G-36, armata Germaniei a descoperit că armele produse de compania germană Heckler & Koch nu funcţionează cu acurateţe din cauza fluctuaţiilor de temperatură. Utilizarea acestor arme în timpul temperaturilor ridicate, pentru o perioadă îndelungată, este defectuoasă, în sensul că armele îşi pierd precizia de a ţinti.

"Am cerut specialiştilor germani să ne ofere o evaluare (a armelor - n.red.). Ei au spus că desfăşoară o investigaţie în acest sens şi că, probabil, vor veni cu un răspuns în toamnă. (...) Nu am primit nicio sesizare referitoare la acurateţea lor. Trupele noastre consideră că G-36 sunt nişte arme foarte bune. Plănuiam să cumpărăm un număr mare de astfel de arme în cursul acestui an. Dar, din moment ce germanii au îndoielile lor, am amânat achiziţionarea până vor veni cu un răspuns", a declarat ministrul Apărării Naţionale, Juozas Oleksas.

Achiziţionarea de armament german produs de compania Heckler & Koch a fost amânată de Ministerul Apărării Naţionale pe o perioadă nedeterminată.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati