Antena 3 CNN Externe Din ce este făcut sicriul reginei Elisabeta a II-a, pregătit de acum 30 de ani | ”Este foarte dificil de găsit”

Din ce este făcut sicriul reginei Elisabeta a II-a, pregătit de acum 30 de ani | ”Este foarte dificil de găsit”

Sicriul reginei Elisabeta a fost pregătit încă de acum 30 de ani. Unul dintre materialele din care este confecționat este extrem de greu de găsit.

Din ce este făcut sicriul reginei Elisabeta a II-a, pregătit de acum 30 de ani | ”Este foarte dificil de găsit”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    13 Sep 2022   •   09:49

Sicriul reginei Elisabeta a II-a este fabricat din stejar englezesc, dublat de plumb, cu mânere și capac de alamă și a fost pregătit încă de acum 30 de ani, potrivit The Times, citat de adevarul.ro.

Acesta este fabricat din același material ca și cel al soțului ei, prințul Philip.

Societatea de pompe funebre din Londra, Leverton and Sons, responsabilă de funeralii, declarase în urmă cu patru ani că nu ştie când şi de cine au fost fabricate sicriele, pe care ea le-a moștenit în 1991, când a început să lucreze cu Palatul.

”Este făcut din stejar englezesc, ceea ce este foarte dificil de găsit şi foarte costisitor”, a declarat atunci Andrew Leverton, patronul Leverton and Sons.

Sicriul este dublat cu plumb pentru a putea fi închis ermetic, deoarece acesta nu va fi îngropat, ci depus într-o criptă.

Mânerele și capacul, confecționate din alamă, sunt făcute special pentru sicriele regale. Materialul era necesar să poată suporta însemnele monarhiei.

”Nu este ceva care să poată fi fabricat într-o singură zi”, a mai declarat Andrew Leverton.

×
Subiecte în articol: sicriu Regina Elisabeta a II-a
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close