Antena 3 CNN Externe Diplomat rus, găsit mort în fața ambasadei Rusiei din Berlin

Diplomat rus, găsit mort în fața ambasadei Rusiei din Berlin

Poliția a găsit vineri dimineață cadavrul unui diplomat rus în fața ambasadei Rusiei la Berlin. Din primele informații ale autorităților, bărbatul a căzut de la o fereastră.

Diplomat rus, găsit mort în fața ambasadei Rusiei din Berlin
Sursa foto: Twitter/christogrozev
de Alexandra Ionescu    |    05 Noi 2021   •   14:33

Bărbatul de 35  de ani a decedat în circumstanțe inexplicabile. Conform publicației Spiegel, diplomatul ar fi avut legături cu serviciul rus de informații FSB.

Bărbatul, a căruia identitate nu a fost dezvăluită, a căzut de la etajul superior al ambasadei de pe Behrenstrasse. Ambasada este situată în cartierul Mitte al orașului.

Potrivit revistei Der Spiegel, bărbatul are 35 de ani și a fost al doilea secretar al ambasadei la Berlin din vara lui 2019.

Se spune că acesta ar fi fost înrudit cu un ofițer de rang înalt din al doilea serviciu al FSB (departament care este responsabil, printre altele, de contraterorism).

Din motive de confidențialitate, ministerul nu a oferit alte detalii despre caz, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe într-o conferință de presă regulată a guvernului, potrivit The Jerusalem Post.

Aceeași sursă reatează că ambasada nu a fost de acord cu o autopsie. Trupul neînsuflețit a fost dus în Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia Germania Berlin ambasada diplomat
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close