Antena 3 CNN Externe Diplomaţi fără diplomaţie: Amănunte picante din scrisorile redactate de foşti ambasadori britanici

Diplomaţi fără diplomaţie: Amănunte picante din scrisorile redactate de foşti ambasadori britanici

Diplomaţi fără diplomaţie: Amănunte picante din scrisorile redactate de foşti ambasadori britanici
Sursa foto: scrisoare
20 Oct 2009   •   23:20

Thailandezii nu au "literatură", în Brazilia se poate cumpăra orice, inclusiv un ?judecător al Înaltei Curţi", iar nicaraguanii sunt "alcoolici". Acestea sunt câteva dintre părerile unor ambasadori britanici, relatate într-o serie de scrisori al căror conţinut a fost dezvăluit de postul BBC.

Până în anul 2006, ambasadorii care îşi încheiau misiunea obişnuiau să adreseze o scrisoare ministerului lor. Unii dintre oficialii britanici alegeau să se despartă de misiune într-un mod cel puţin surprinzător, arată AFP.

Într-o astfel de scrisoare, fostul ambasador în Nicaragua, Roger Pinsent, spunea: ?Periferia satelor este atât de sordidă, încât şochează un vizitator venit din Europa. Fără îndoială, nicaraguanul de rând este unul dintre sud-americanii cei mai necinstiţi, violenţi şi alcoolici".

Nici fostul ambasador britanic în Thailanda nu a fost mai încântat de timpul petrecut acolo. Anthony Rumbold, ambasador in Thailanda din 1965 până în 1967, a scris: "Nu au nici un fel de literatură, nici un fel de artă picturală şi au o muzică foarte ciudată. Au împrumutat de la alţii sculpturile, ceramica şi dansul lor. Arhitectura lor este monotonă, iar decoraţiunile interioare sunt oribile".


Poate cel mai nemulţumit dintre toţi oficialii bratanici a fost John Russell, fost ambasador in Brazilia. El susţine că în Brazilia se poate cumpăra absolut orice, de la ?un permis de conducere, până la un judecător al Înaltei Curţi".
Michael Weir, fost ambasador in Egipt, nu s-a lăsat nici el mai prejos. Acesta a scris: ?În Egipt, glumele pe seama autorităţilor pare a fi un sport naţional?.

Cât despre africani, ?aceştia nu numai că nu au nimic împotrivă să-şi taie diverse părţi din corp, dar consideră că o astfel de procedură este un triumf al chirurgiei estetice?, a scris David Hunt, fost ambasador in Nigeria.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: diplomatie ambasadori scrisori BBC
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close