Antena 3 CNN Externe Directoarea de comunicare a unui grup de internet a fost DEMISĂ din cauza unei GLUME RASISTE

Directoarea de comunicare a unui grup de internet a fost DEMISĂ din cauza unei GLUME RASISTE

Directoarea de comunicare a unui grup de internet a fost DEMISĂ din cauza unei GLUME RASISTE
Sursa foto: Foto: adweek.com
22 Dec 2013   •   18:20
Directoarea de comunicare a grupului InterActive Corp (IAC), proprietarul match.com, meetic, vimeo sau The Daily Beast, Justine Sacco, şi-a pierdut funcţia la acest sfârşit de săptămână din cauza unei glume rasiste pe care a făcut-o pe Twitter, relatează AFP, conform Mediafax.
"Plec în Africa. Sper că nu voi contracta SIDA. Glumesc. Sunt albă!", a afirmat tânăra înainte de a se îmbarca pentru un zbor către Africa de Sud.
Mesajul ei, citit doar de abonaţi - mai puţini de 200 - a fost transmis ulterior de un angajat al site-ului Buzzfeed.com, care i-a asigurat o difuzare mult mai extinsă, afirmă presa americană. 
La aterizare, ea a şters mesajul şi contul de Twitter, dar răul fusese făcut, iar gluma sa a făcut-o ţinta altor glume şi insulte pe reţelele de socializare.
A fost creat domeniul "justinesacco.com", care duminică dimineaţa ducea la un site unde se pot face donaţii pentru lupta împotriva SIDA în Africa.
"Declaraţiile ofensatoare (ale lui Justine Sacco) nu reflectă viziunile şi valorile IAC", a reacţionat grupul într-un comunicat, anunţând că se separă de ea.
Justine Sacco şi-a prezentat scuze, duminică, într-un comunicat citat de ABC News: "Nu am cuvinte ca să pot spune cât de rău îmi pare şi cât de necesar este să le prezint scuze sud-africanilor", a declarat ea, amintind că şi ea s-a născut în Africa de Sud. "Există o criză gravă legată de SIDA în această ţară (...) şi din nefericire, este uşor să vorbeşti politicos despre o epidemie cu care nu ne-am confruntat niciodată direct", a conchis ea.
"Pentru că am evocat această criză - care nu face nicio diferenţă de rasă, sex sau orientare sexuală - şi milioanele de persoane care trăiesc cu virusul în mod insensibil, mă simt ruşinată", a conchis Sacco.
 

×
Subiecte în articol: directoare comunicare grup internet SIDA africa
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close