Antena 3 Externe Directorul Institutului Koch din Germania, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val COVID-19

Directorul Institutului Koch din Germania, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val COVID-19

de Cerasela Stafie    |    21 Noi 2021   •   17:06
Directorul Institutului Koch din Germania, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val COVID-19
Sursa foto: Twitter/ Mary N. Kaefer

Lothar Wieler, directorul organismului pentru controlul bolilor din Germania, a avertizat că țara va fi lovită și de valul al cincilea de COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane.

În prezent, Germania se luptă cu un sever val patru al pandemiei. Statul se confruntă cu "o urgenţă naţională", după cum caracterizat-o Wieler recent.

"Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii", a spus directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, potrivit DPA.

Microbiologul german a explicat că situația din această iarnă este influențată de acțiunile oamenilor din prezent. El a mai explicat că populația ar trebui să evite adunările mari şi evenimentele desfăşurate în spaţii închise.

Medicul a făcut apel la vaccinare, subliniind, în același timp, că nu este sufiecientă pentru prevenirea creșterii rapide a numărului de cazuri, fiind nevoie și de limitarea contactului fizic.

"Vaccinul este calea de ieşire din pandemie", a declarat directorul RKI. Totuși, el a amintit că vaccinurile oferă un nivel foarte ridicat de protecţie, dar aceasta nu este 100%, precizând că "protecţia împotriva infecţiei nu este la fel de mare ca cea împotriva îmbolnăvirii grave".

Potrivit organismul german pentru controlul bolilor din Germania, ar trebui ca cel puţin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre persoanele de 60 de ani și peste să fie vaccinare cu schema completă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close