Antena 3 CNN Externe Directorul Institutului Koch din Germania, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val COVID-19

Directorul Institutului Koch din Germania, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val COVID-19

Lothar Wieler, directorul organismului pentru controlul bolilor din Germania, a avertizat că țara va fi lovită și de valul al cincilea de COVID-19, în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane.

Directorul Institutului Koch din Germania, avertisment cu privire la cel de-al cincilea val COVID-19
Sursa foto: Twitter/ Mary N. Kaefer
de Cerasela Stafie    |    21 Noi 2021   •   17:06

În prezent, Germania se luptă cu un sever val patru al pandemiei. Statul se confruntă cu "o urgenţă naţională", după cum caracterizat-o Wieler recent.

"Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii", a spus directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, potrivit DPA.

Microbiologul german a explicat că situația din această iarnă este influențată de acțiunile oamenilor din prezent. El a mai explicat că populația ar trebui să evite adunările mari şi evenimentele desfăşurate în spaţii închise.

Medicul a făcut apel la vaccinare, subliniind, în același timp, că nu este sufiecientă pentru prevenirea creșterii rapide a numărului de cazuri, fiind nevoie și de limitarea contactului fizic.

"Vaccinul este calea de ieşire din pandemie", a declarat directorul RKI. Totuși, el a amintit că vaccinurile oferă un nivel foarte ridicat de protecţie, dar aceasta nu este 100%, precizând că "protecţia împotriva infecţiei nu este la fel de mare ca cea împotriva îmbolnăvirii grave".

Potrivit organismul german pentru controlul bolilor din Germania, ar trebui ca cel puţin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90% dintre persoanele de 60 de ani și peste să fie vaccinare cu schema completă.

×
Subiecte în articol: COVID-19 val pandemie valul cinci Germania
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close