Directorul artistic al Teatrului Balşoi a fost atacat cu acid şi va fi supus unei operaţii săptămâna viitoare

de G.S.    |    20 Ian 2013   •   14:17
Directorul artistic al Teatrului Balşoi a fost atacat cu acid şi va fi supus unei operaţii săptămâna viitoare Foto: Agerpres/AP

Directorul artistic al Teatrului Balşoi, Serghei Filin, va fi supus unei operaţii la ochi, săptămâna viitoare, după ce joi acesta a fost atacat cu acid de către o persoană necunoscută, informează Reuters.

Filin, în vârstă de 42 de ani, a vorbit cu persoanele care investighează acest caz. Potrivit directorul Teatrului Başoi, Anatoli Iksanov, cel mai probabil acest atac a fost cauzat de "Invidie, rivalitate şi competiţie".
   
Pentru moment, investigatorii îi interoghează pe angajaţii teatrului Balşoi.
   
Serghei Filin a fost atacat, joi seară, la o oră târzie, de un necunoscut care l-a stropit în zona feţei cu acid, la parterul imobilului în care acesta locuieşte, în centrul Moscovei, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia de presă Interfax.
   
Balerinul a fost spitalizat cu arsuri de gradul al treilea pe faţă şi pe ochi, a declarat Katerina Novikova, purtătoarea de cuvânt a Teatrului Balşoi, citată de agenţia Itar-Tass.
   
Potrivit televiziunii ruse, medicii se tem că pacientul îşi va pierde vederea, dar au spus că vor putea să se pronunţe abia peste două săptămâni. Ei consideră, de altfel, că Serghei Filin va avea nevoie de cel puţin şase luni pentru a se vindeca complet.
   
Purtătoarea de cuvânt de la Balşoi, o prietenă apropiată de-a lui Filin, a spus că acesta, numit în funcţia de director artistic al teatrului în martie 2011, a fost ţinta mai multor ameninţări. Ea a lăsat să se înţeleagă că acel atac a fost probabil asociat cu anumite rivalităţi profesionale.
   
"Serghei era ameninţat în permanenţă de când a primit acest post, iar predecesorii lui au fost şi ei ameninţaţi", a declarat ea la televiziune.
   
Recent, persoane rămase neidentificate au tăiat cauciucurile automobilulului deţinut de Serghei Filin, contul lui de Facebook a fost piratat şi informaţii destinate să îl compromită au fost publicate pe pagina sa, a precizat Katerina Novikova.
   
Serghei Filin, în vârstă de 42 de ani, a făcut balet la Balşoi începând din 1988, înainte de a deveni, în 2008, directorul artistic al unui alt teatru muzical moscovit, Stanislavsky şi Nemirovich-Danchenko, pe care l-a făcut să devină una dintre cele prestigioase scene din Rusia.
   
În martie 2011, el l-a înlocuit la Teatrul Balşoi pe Iuri Bourlaka.

Parteneri
x close