Antena 3 CNN Externe Directorul filialei letone a supermarketului prăbuşit la Riga, CONCEDIAT după ce a spus că "cei vinovaţi demisionează"

Directorul filialei letone a supermarketului prăbuşit la Riga, CONCEDIAT după ce a spus că "cei vinovaţi demisionează"

Directorul filialei letone a supermarketului prăbuşit la Riga, CONCEDIAT după ce a spus că "cei vinovaţi demisionează"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
29 Noi 2013   •   20:44

Directorul filialei letone a lanţului de supermarketuri lituaniene Maxima, din care face parte magazinul care s-a surpat săptămâna trecută la Riga, omorând 54 de persoane, a fost demis joi seara, potrivit unui comunicat al lanţului de magazine, citat de AFP.
   
Anterior, Gintaras Jasinskas a respins orice responsabilitate în catastrofă, cea mai gravă care a avut loc în această mică ţară baltică de la redobândirea independenţei în 1991.
   
Directorul şi-a exprimat uimirea atunci când jurnaliştii l-au întrebat dacă intenţionează să demisioneze, aşa cum a procedat miercuri premierul Valdis Dombrovskis, asumându-şi responsabilitatea politică pentru această dramă.
   
"De ce? De ce ar trebui să demisionez? Doar cei care se simt vinovaţi trebuie să demisioneze
", a spus el.
   
Declaraţia lui Jasinskas, un cetăţean lituanian, a provocat un adevărat "mini-incident" diplomatic între Letonia şi Lituania.
   
Preşedintele leton Andris Berzins a sunat-o pe preşedinta lituaniană Dalia Grybauskaite pentru a i se plânge de comentarii inadecvate şi lipsite de sensibilitate, a declarat Liga Krapane, o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei letone.
   
O oră şi jumătate mai târziu, preşedintele lanţului de supermarketuri Maxima a anunţat demisia directorului, a adăugat ea.
   
Comentariile lui Jasinskas au fost criticate imediat pe reţele de socializare, navigatorii pe Internet îndemnând la boicotarea celor aproximativ 140 de magazine Maxima din Letonia.
   
Ministrul leton de Externe Edgars Rinkevics a calificat comentariile lui Jasinskas drept şocante şi arogante. El l-a convocat pe ambasadorul lituanian la Riga.
   


×
Subiecte în articol: letonia Lituania
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close