Antena 3 CNN Externe Directorul FMI rămâne în arest. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă

Directorul FMI rămâne în arest. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă

Directorul FMI rămâne în arest. Cererea de eliberare pe cauţiune a fost respinsă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
16 Mai 2011   •   09:20
Update 21:20 - În dosarul lui Dominique Strauss-Kahn sunt evocate şapte capete de acuzare. Acestea sunt pasibile de o pedeapsă cumulată de 74 de ani de detenţie, conform AFP.

Documentul menţionează două capete de acuzare privind o infracţiune sexuală de gradul întâi, tentativă de viol de gradul întâi, agresiune sexuală de gradul întâi, sechestrare de gradul doi, agresiune sexuală de gradul trei şi atingeri nepermise.

Update 19:40 - Şeful FMI rămâne în arest. Judecătorii din New York au respins cererea acestuia de eliberare pe cauţiune. Avocaţii apărării ceruseră eliberarea contra unei cauţiuni de un milion de dolari.

Confom AFP, Kahn declara în luna aprilie, pentru ziarul Liberation, că punctele sale slabe sunt: "banii, femeile şi originea evreiască" dar şi că se aşteaptă la o înscenare.

Kahn a vorbit despre un scenariu pregătit, "cu o femeie violată în vreo parcare căreia i s-ar promite 500.000 sau un milion de euro pentru a inventa această poveste".

Update 18:50
- Procurorii americani au propus o cauţiune de un milion de dolari pentru eliberarea lui Dominique Strauss-Kahn dar şi purtarea unei brăţări electronice de localizare, pentru a nu putea fugi din Statele Unite, potrivit New York Post. De asemenea, avocaţii directorului FMI susţin că au dovezi clare conform cărora Kahn nu s-ar fi aflat în hotel la momentul presupusei agresiuni sexuale.

Update 17:50
- Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la un tribunal din New York unde a fost audiat în legătură cu acuzaţiile care i se aduc, potrivit AFP.

FMI se va reuni luni seară pentru a discuta situaţia directorului său, Dominique Strauss Kahn. Acesta este în continuare arestat la New York pentru agresiune sexuală, tentativă de viol şi sechestrare de persoană. Iată şi primele imagini de la arestarea şefului FMI, de sâmbătă, apărute în această dimineaţă pe agenţiile de ştiri. O audiere la tribunal, în care el urma să fie pus oficial sub acuzare, a fost amânată pentru astăzi, pentru ca poliţia să poată analiza noi probe.

Strauss-Kahn nu are imunitate diplomatică în faţa acuzaţiilor de agresiune sexuală, susţine poliţia din New York. Cea care l-a acuzat este o menajeră a hotelului din New York, unde era cazat Strauss-Kahn. Aceasta a relatat poliţiei că a fost bruscată după ce directorul FMI a ieşit dezbrăcat din baie.

Femeia a reuşit să fugă. Strauss-Kahn a părăsit, şi el, în grabă hotelul. Dar a sunat, ceva mai târziu, la recepţie, deoarece îşi uitase telefonul mobil. Aşa au dat de urma sa poliţiştii, care l-au ridicat chiar din avionul cu care urma să plece la Paris. El se declară însă nevinovat.

Incidentul a stârnit consternare la Paris. Fost ministru socialist în Franţa, Strauss-Kahn urma să-şi anunţe candidatura pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, cu mari şanse de a-l învinge pe Nicolas Sarkozy.

Dar directorul FMI, căsătorit pentru a treia oară, este cunoscut şi ca un mare seducător. În 2008, el a recunoscut că avusese o relaţie cu o subordonată de la Fond. Aşa că acuzaţiile par, totuşi, destul de credibile.

Şi chiar dacă va scăpa basma curată, analiştii cred că Strauss Kahn nu mai are niciun viitor în politică.

În cazul în care va fi demis din funcţia de şef al FMI, Strauss - Kahn va primi compensaţii de cel puţin 60% din salariul său anual, care ajunge la 421.000 de dolari.
 


Strauss-Kahn, apărat de doi avocaţi prestigioşi

Dominique Strauss-Kahn va fi apărat de doi avocaţi prestigioşi. Este vorba de William Taylor, considerat unul dintre cei mai buni avocaţi specializaţi în drept penal din Washington, şi Benjamin Brafman, cel care a fost avocatul lui Michael Jackson, transmite Le Figaro.

Taylor, în vârstă de circa 60 de ani, îl cunoaşte bine pe directorul Fondului Monetar Internaţional (FMI). El i-a mai oferit consiliere lui Dominique Strauss-Kahn atunci când acesta a fost acuzat de o economistă ungară, din echipa sa, la FMI, în 2008. Avocatul a fost clasat, de curând, între cei mai buni zece avocaţi specializaţi în drept penal din capitala americană. El este considerat "riguros, onest şi atent la detalii".

Celălalt consilier al lui Dominique Strauss-Kahn, Benjamin Brafman, în vârstă de 62 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi ai Baroului din New York. El are la activ mai multe achitări ale unor celebrităţi din lumea show-bizului sau sportului. În 2004, Brafman l-a apărat pe Michael Jackson, suspectat de agresiune sexuală asupra unui minor, după care a fost concediat de cântăreţ.

×
Subiecte în articol: Dominique Strauss Kahn FMI arestare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close