Antena 3 Externe Directorul general al Goldman Sachs, cel mai bine plătit bancher din lume. Vezi cât a încasat oficialul în 2012

Directorul general al Goldman Sachs, cel mai bine plătit bancher din lume. Vezi cât a încasat oficialul în 2012

de G.S.    |    14 Apr 2013   •   13:30
Directorul general al Goldman Sachs, cel mai bine plătit bancher din lume. Vezi cât a încasat oficialul în 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Directorul general al grupului financiar american Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a fost anul trecut cel mai bine plătit bancher din lume, cu un pachet salarial de 21 milioane de dolari, în creştere cu 75% faţă de anul prcedent.
   
Blankfein a primit în ianuarie anul acesta un bonus suplimentar de 5 milioane de dolari, constând din acţiuni, potrivit cotidianului britanic The Guardian.
   
Directorul Goldman Sachs a primit pentru 2012 acţiuni restricţionate în funcţie de performanţa ulterioară a băncii în valoare de 13,3 milioane de dolari, precum şi un bonus în bani de 5,7 milioane de dolari pe lângă salariul de 2 milioane de dolari.
   
Pachetul salarial pentru anul trecut este cu 9 milioane de dolari mai mare decât în 2011 şi cel mai ridicat primit de Blankfein începând din 2007, înainte de declanşarea crizei financiare, când a încasat 68 de miliarde de dolari.
   
Datele fiannciare, dezvăluite într-un document transmis bursei din Statele Unite de către Goldman Sachs, îl fac pe Blankfein, 58 de ani, cel mai bine plătit bancher din lume, scrie The Guardian.
   
Alţi patru directori de top de la banca americană au încasat împreună 72 de milioane de dolari pentru anul trecut, inclusiv bonusuri şi pachete de acţiuni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close