Antena 3 CNN Externe Directorul unei universităţi britanice demisionează din cauza legăturilor cu regimul Gaddafi

Directorul unei universităţi britanice demisionează din cauza legăturilor cu regimul Gaddafi

Directorul unei universităţi britanice demisionează din cauza legăturilor cu regimul Gaddafi
Sursa foto: Foto: enchantedisle.wordpress.com
04 Mar 2011   •   08:50

Directorul prestigioasei London School of Economics (LSE) şi-a anunţat joi demisia, din cauza legăturilor acestei universităţi cu liderul libian, colonelul Muammar Gaddafi, şi cu familia sa, relatează AFP.
   
Howard Davies (foto) a subliniat, într-un comunicat, că reputaţia universităţii "a avut de suferit" şi că este necesar să renunţe la funcţie.
   
Davies a recunoscut că hotărârea de a accepta o donaţie în valoare de 300.000 de lire sterline (350.000 de euro) din partea unuia dintre fiii lui Gaddafi, Seif al-Islam, a fost greşită şi că misiunea sa în Libia, cu scopul de a contribui la modernizarea instituţiilor financiare ale regimului, era nepotrivită.
   
The London School of Economics a hotărât, marţi, să aloce banii primiţi de la familia Kadhafi acordării unor burse studenţilor nord-africani.
   
"Am ajuns la concluzia că este just să mă retrag, chiar dacă acest lucru va cauza dificultăţi acestei instituţii, de care sunt ataşat", a declarat Davies.
   
"Sunt răspunzător de reputaţia şcolii, iar aceasta a avut de suferit", a adăugat el.
   
Davies, care va rămâne în funcţie până ce-i va fi găsit un succesor, a fost director al Autorităţii britanice de Reglementare a Serviciilor Financiare şi adjunct al guvernatorului Băncii Angliei.
   
"Am comis o eroare de judecată personală acceptând invitaţia Guvernului britanic de a deveni un emisar economic şi invitaţia, consecutivă, a libienilor de a-i consilia asupra fondului lor suveran", a continuat Davies.
   
Seif al-Islam a obţinut o diplomă din partea acestei universităţi, iar ulterior un doctorat (PhD) în filosofie, în 2008.
   
The London School of Economics a anunţat marţi că anchetează cu scopul de a stabili dacă fiul cel mic al lui Muammar Gaddafieste vinovat de plagiat în teza sa consacrată "rolului societăţii civile în democratizarea instituţiilor de guvernanţă internaţională".
   
Consiliul Universităţii a deschis, de asemenea, o anchetă independentă asupra legăturilor Universităţii cu regimul libian.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close