Antena 3 Externe Directorul unei universităţi britanice demisionează din cauza legăturilor cu regimul Gaddafi

Directorul unei universităţi britanice demisionează din cauza legăturilor cu regimul Gaddafi

de Antena3.ro    |    04 Mar 2011   •   08:50
Directorul unei universităţi britanice demisionează din cauza legăturilor cu regimul Gaddafi
Sursa foto: Foto: enchantedisle.wordpress.com

Directorul prestigioasei London School of Economics (LSE) şi-a anunţat joi demisia, din cauza legăturilor acestei universităţi cu liderul libian, colonelul Muammar Gaddafi, şi cu familia sa, relatează AFP.
   
Howard Davies (foto) a subliniat, într-un comunicat, că reputaţia universităţii "a avut de suferit" şi că este necesar să renunţe la funcţie.
   
Davies a recunoscut că hotărârea de a accepta o donaţie în valoare de 300.000 de lire sterline (350.000 de euro) din partea unuia dintre fiii lui Gaddafi, Seif al-Islam, a fost greşită şi că misiunea sa în Libia, cu scopul de a contribui la modernizarea instituţiilor financiare ale regimului, era nepotrivită.
   
The London School of Economics a hotărât, marţi, să aloce banii primiţi de la familia Kadhafi acordării unor burse studenţilor nord-africani.
   
"Am ajuns la concluzia că este just să mă retrag, chiar dacă acest lucru va cauza dificultăţi acestei instituţii, de care sunt ataşat", a declarat Davies.
   
"Sunt răspunzător de reputaţia şcolii, iar aceasta a avut de suferit", a adăugat el.
   
Davies, care va rămâne în funcţie până ce-i va fi găsit un succesor, a fost director al Autorităţii britanice de Reglementare a Serviciilor Financiare şi adjunct al guvernatorului Băncii Angliei.
   
"Am comis o eroare de judecată personală acceptând invitaţia Guvernului britanic de a deveni un emisar economic şi invitaţia, consecutivă, a libienilor de a-i consilia asupra fondului lor suveran", a continuat Davies.
   
Seif al-Islam a obţinut o diplomă din partea acestei universităţi, iar ulterior un doctorat (PhD) în filosofie, în 2008.
   
The London School of Economics a anunţat marţi că anchetează cu scopul de a stabili dacă fiul cel mic al lui Muammar Gaddafieste vinovat de plagiat în teza sa consacrată "rolului societăţii civile în democratizarea instituţiilor de guvernanţă internaţională".
   
Consiliul Universităţii a deschis, de asemenea, o anchetă independentă asupra legăturilor Universităţii cu regimul libian.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close