Antena 3 CNN Externe Discurs istoric al preşedintelui Barack Obama, în privinţa terorismului. "Libertatea este mai puternică decât frica. America va triumfa"

Discurs istoric al preşedintelui Barack Obama, în privinţa terorismului. "Libertatea este mai puternică decât frica. America va triumfa"

Discurs istoric al preşedintelui Barack Obama, în privinţa terorismului. "Libertatea este mai puternică decât frica. America va triumfa"
07 Dec 2015   •   04:27

Preşedintele american Barack Obama a transmis un mesaj americanilor, după atacul de la San Bernardino.

A fost una din rarele ocazii în care preşedintele a vorbit din Biroul Oval, marcând astfel importanţa mesajului său.

Obama a spus că, deşi nu există dovezi că ISIS sau Al Qaida ar fi cumva implicate în atac, este totuşi unul „terorist, menit să ucidă oameni nevinovaţi”.

„Libertatea este mai puternică decât frica” a spus Barack Obama, care a îndemnat la solidaritate şi i-a sfătuit pe americani să nu confunde Islamul cu Statul Islamic şi să nu promoveze discriminarea, subliniind că victoria este posibilă doar cu ajutorul musulmanilor, care nu sunt reprezentaţi de terorişti.

„America va triumfa” a continuat preşedintele, care speră ca în Congres să fie votată o intervenţie militară extensivă în Siria şi Irak, cu menţiunea că războiul nu va fi unul convenţional. Terestru, SUA ar urma să trimită doar trupe speciale, urmând să continue raidurile aeriene şi antrenarea luptătorilor locali. „Nu mai vrem o generaţie de soldaţi americani care să îşi verse sângele pe pământ străin. De altfel, asta şi-ar dori şi ISIS” a mai spus preşedintele american.

De asemenea, Obama a susţinut necesitatea unor controale mai stricte în privinţa armelor şi mai multă severitate faţă de acordarea vizelor, program care i-a permis femeii implicate în atacul de la San Bernardino să ajungă în SUA.

×
Subiecte în articol: Barack Obama discurs
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close