Antena 3 CNN Externe Discursul lui Obama din cadrul Adunării Generale a ONU. SUA nu renunţă la ideea unei intervenţii militare în Siria

Discursul lui Obama din cadrul Adunării Generale a ONU. SUA nu renunţă la ideea unei intervenţii militare în Siria

Discursul lui Obama din cadrul Adunării Generale a ONU. SUA nu renunţă la ideea unei intervenţii militare în Siria
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Sep 2013   •   18:21

Preşedintele american, Barack Obama, a făcut apel, în cadrul discursului rostit la Adunarea Generală ONU, în favoarea unei rezoluţii "puternice", cu "consecinţe" pentru regimul din Siria. Liderul american a avertizat că Statele Unite sunt pregătite să intervină militar, relatează AFP.

"Este necesară o rezoluţie puternică a Consiliului de Securitate ONU pentru a verifica dacă regimul Bashar al-Assad îşi respectă angajamentele", a declarat Obama de la tribuna Adunării Generale ONU.

Preşedintele SUA a anunţat un ajutor suplimentar de 340 de milioane de dolari destinat opoziţiei siriene.

Preşedintele american a avertizat că Statele Unite menţin opţiunea unei intervenţii militare în Siria în cazul în care regimul de la Damasc nu va respecta angajamentele privind neutralizarea arsenalului chimic.

Referitor la criza nucleară iraniană, Obama spus că este în favoarea continuării eforturilor diplomatice şi că aşteaptă "acţiuni" din partea noii Administraţii de la Teheran.

"Disensiunile dintre Statele Unite şi Iran nu se vor rezolva de la o zi la alta", a spus Obama, declarându-se "încurajat" de atitudinea noului preşedinte iranian, Hassan Rohani.

Barack Obama a mai declarat că sprijinul acordat de Statele Unite Egiptului este condiţionat de progresele democratice din această ţară.

 

×
Subiecte în articol: Siria Barack Obama
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close