Antena 3 CNN Externe Discursul lui Obama, scris de un tânăr de 27 de ani, într-o cafenea. Citiţi textul în întregime

Discursul lui Obama, scris de un tânăr de 27 de ani, într-o cafenea. Citiţi textul în întregime

Discursul lui Obama, scris de un tânăr de 27 de ani, într-o cafenea. Citiţi textul în întregime
Sursa foto: Jon Favreau
22 Ian 2009   •   11:27

Aproape două milioane de americani au ascultat cu sufletul la gură discursul pe care Barack Obama l-a rostit în cadrul ceremoniei de învestire. Două milioane de americani s-au bucurat, au plâns şi au îndurat gerul năpraznic în timpul discursului primului preşedinte de culoare al Statelor Unite.
Discursul lui Obama a fost, aşa cum era de aşteptat, unul excepţional. Ceea ce mulţi dintre noi nu ştiu este că textul a fost conceput de un tânăr de 27 de ani, Jon Favreau, într-o cafenea.
Jon Favreau este cel mai tânăr scriitor de discursuri de la Casa Albă, anunţă The Guardian. Tânărul de 27 de ani a fost descoperit de noul preşedinte în mod întâmplător, în 2002, când se pregătea să îşi rostească discursul la convenţia democraţilor. Obama îşi repeta discursul în culise, iar Favreau, care era atunci în echipa care scria discusurile lui John Kerry, l-a auzit şi l-a întrerupt pentru a-i face câteva sugestii. De atunci, Favreau a rămas lângă preşedinte.
Obama are o încredere deosebită în talentul tânărului Favreau. Fiind un preşedinte care îşi datorează popularitatea în special, talentului său oratoric, Obama îl consideră pe Favreau un membru de bază al echipei sale. În 2003, Jon Favreau a absolvit College of the Holy Cross ca şef de promoţie.
Tânărul a început să compună discursul din ziua inaugurării încă din noiembrie. O primă schiţă a fost scrisă chiar în cafeneaua Starbucks. Cine şi-ar fi putut imagina că discursul care a impresionat o lume întreagă a luat naştere la o cafea.
Citiţi în întregime discursul lui Barack Obama.

Sursă foto: The Guardian
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama discurs
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close