Antena 3 Externe Discuții între SUA și Brazilia, privind virusul Zika. Eforturi susținute pentru controlarea acestuia

Discuții între SUA și Brazilia, privind virusul Zika. Eforturi susținute pentru controlarea acestuia

30 Ian 2016   •   08:35
Discuții între SUA și Brazilia, privind virusul Zika. Eforturi susținute pentru controlarea acestuia

Președintele Statelor Unite Barack Obama a discutat vineri prin telefon cu președinta Braziliei Dilma Rousseff despre răspândirea virusului Zika în Emisfera de Vest, a declarat Casa Albă, informează Agerpres.

"Liderii au convenit asupra importanței eforturilor de colaborare pentru a aprofunda cunoștințele noastre, avansa în cercetare și accelera lucrul pentru dezvoltarea de vaccinuri mai bune și a altor tehnologii pentru a controla virusul", a afirmat Casa Albă într-un comunicat.

Rousseff a confirmat de asemenea că va participa la Summitul asupra Securității Nucleare ce va avea loc la Washington la 31 martie și 1 aprilie, adaugă comunicatul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat joi o reuniune de urgență la 1 februarie asupra virusului Zika, care se răspândește "în mod exploziv" pe continentul american, cu 3 până la 4 milioane de cazuri așteptate în acest an. Brazilia este deosebit de afectată.

Acest virus se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti și se pare că este periculos în cazul femeilor însărcinate, putând provoca grave malformații congenitale la fetuși. Infecția cu virusul Zika poate genera febră, erupții cutanate, înroșirea ochilor și dureri musculare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close