Antena 3 CNN Externe Dispare dublul standard: FBI va include şi victimele de sex masculin în definiţia violului

Dispare dublul standard: FBI va include şi victimele de sex masculin în definiţia violului

Dispare dublul standard: FBI va include şi victimele de sex masculin în definiţia violului
Sursa foto: Foto: sternburgerwithfries.blogspot.com
06 Ian 2012   •   18:53

Ca urmare a numeroaselor cereri şi cazuri rămase nerezolvate, reprezentanţii FBI au hotărât schimbarea definiţia violului pentru a include agresiunile sexuale asupra bărbaţilor, informează USA Today, sursă preluată de Mediafax.
   
Violul este definit în prezent ca fiind obligarea unei femei la raporturi sexuale fără consimţământul acesteia. Potrivit noului format, violul va fi definit ca orice tip de raport sexual cu altă persoană fără acordul victimei, neţinându-se cont de sex.
   
"Această mult aşteptată schimbare a definiţiei violului este o victorie pentru femei şi bărbaţi, de pe tot cuprinsul ţării, ale căror suferinţe nu au fost luate în calcul pentru mai mult de 80 de ani", a declarat, joi, vicepreşedintele Joe Biden.
   
"Dacă nu poţi să estimezi corect o problemă, nu o poţi monitoriza şi deci nu poţi să îţi direcţionezi resursele corect pentru a o rezolva", a declarat Carol Tracy, director executiv al Women's Law Project.
   
"Infracţiunea este judecată conform legilor statului, dar definiţia curentă nu reflectă în mod corect natura agresiunilor sexuale în Statele Unite", a declarat Chuck Wexler, director executiv al organizaţiei Police Executive Research Forum.


×
Subiecte în articol: FBI
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close