Antena 3 CNN Externe Dispariţia ziaristului de la Washington Post face înconjurul lumii

Dispariţia ziaristului de la Washington Post face înconjurul lumii

Dispariţia ziaristului de la Washington Post face înconjurul lumii
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
10 Oct 2018   •   17:41

Dispariţia unui jurnalist saudit face înconjurul lumii. Ziaristul de la Washington Post a dispărut fără urmă, după ce a mers la consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Autorităţile turce spun că bărbatul ar fi fost asasinat, în timp ce Casa Regală Saudită neagă informaţiile.

Ultimele imagini cu jurnalistul Jamal Khashoggi îl arată pe acesta intrand în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Imaginile au fost difuzate de canalul TRT World, care aparţine guvernului turc. Postul de televiziune a făcut public şi o înregistrare cu doi spioni saudiţi care ar fi responsabili pentru dispariţia jurnalistului. După ce autorităţile turce au speculat că ziaristul a fost ucis în interiorul consulatului, surse apropiate familiei regale susţin că jurnalistul este în viaţă şi este ţinut captiv în Arabia Saudită.

Jurnalistul era cunoscut pentru criticile sale aduse monarhiei Arabiei Saudite. În urmă cu o săptămână a mers la consulat pentru a face demersurile necesare pentru căsătoria sa. Dispariţia sa a atras atenţia mai multor lideri politici din toată lumea, inclusiv pe cea a preşedintelui Donald Trump.

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close