Antena 3 CNN Externe Inteligența artificială va prelua funcțiile oamenilor de la un important ziar european

Inteligența artificială va prelua funcțiile oamenilor de la un important ziar european

Meseriile de editori, personal de producție tipografică, corectori sau editori foto vor fi preluate de către un alt tip de angajați. Astfel, mii de oameni vor fi înlocuiți de la locurile de muncă.

 Inteligența artificială va prelua funcțiile oamenilor de la un important ziar european
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    21 Iun 2023   •   14:44

Tabloidul german Bild, cel mai bine vândut ziar din Europa, și-a anunțat angajații că intenționează să înlocuiască o serie de locuri de muncă editoriale cu inteligență artificială și că anumite job-uri "nu vor mai exista așa cum există astăzi".

Astfel, ziarul a anunțat un program de reducere a costurilor cu 100 de milioane de euro care va duce la aproximativ 200 de concedieri. 

Editorul Bild, Axel Springer SE, a declarat într-un e-mail către personalul că ziarul "se va despărți de colegii care au sarcini care în lumea digitală sunt îndeplinite de AI și/sau procese automate". 

Conform The Guardian, Springer nu este primul editor de știri care se uită la inteligența artificială. BuzzFeed a anunțat anul acesta că își propune să folosească AI pentru a „îmbunătăți” conținutul și chestionarele online, în timp ce Daily Mirror și Daily Express din Marea Britanie explorează, de asemenea, utilizarea inteligenței artificiale. 

Citește și: O insulă din Europa devine prima destinație turistică din lume care interzice telefoanele. Se află în "cea mai fericită țară din lume"

Instrumentele AI, cum ar fi ChatGPT, pot genera text extrem de sofisticat din solicitările simple ale utilizatorului, producând orice, de la eseuri și cereri de angajare la poezii și opere de ficțiune, dar răspunsurile sale sunt uneori inexacte sau chiar fabricate.

×
Subiecte în articol: disparitie locuri de munca presa
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close