Antena 3 CNN Externe Distracţia preşedintelui Obama cu premierul danez, criticată în presa americană: "Se pare că Prima Doamnă nu prea era încântată"

Distracţia preşedintelui Obama cu premierul danez, criticată în presa americană: "Se pare că Prima Doamnă nu prea era încântată"

Distracţia preşedintelui Obama cu premierul danez, criticată în presa americană: "Se pare că Prima Doamnă nu prea era încântată"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
11 Dec 2013   •   20:56

Michelle Obama a fost iritată de glumele şi de fotografiile pe care preşedintele SUA, Barack Obama, le făcea cu premierul danez Helle Thorning-Schmidt în timpul omagierii lui Nelson Mandela, mutându-se în locul soţului ei şi ignorându-l pe demnitarul danez, scrie Mediafax.

Barack Obama a fost surprins râzând şi atingând-o pe mână şi umăr pe Helle Thorning-Schmidt, premierul Danemarcei, în timp ce încercau să facă o poză cu un telefon la ceremonia în memoria lui Nelson Mandela, iar Michelle Obama stătea de-o parte, având un ton sobru.

Obama, premierul britanic David Cameron şi premierul danez Helle Thorning-Schmidt au fost surprinşi în timp ce se fotografiau singuri, cu un telefon, râzând, la ceremonia de omagiere a lui Nelson Mandela.

Într-o altă ipostază, Obama pare să se simtă foarte bine în compania lui Helle Thorning-Schmidt, atingând-o pe aceasta pe umăr, sub privirea mirată şi tăioasă a Primei Doamne a Statelor Unite, Michelle Obama.
   
Vizibil iritată de interacţiunile pe care Barack Obama le avea cu premierul Danemarcei, Prima Doamnă a Statelor Unite i-a cerut soţului ei să facă schimb de scaune, aşezându-se ea lângă Helle Thorning-Schmidt, pe care a tratat-o cu indiferenţă. Presa americană a prezentat o serie de imagini care surprind "derularea evenimentelor".


   
Helle Thorning-Schmidt a declarat, miercuri, că nu regretă fotografia făcută cu preşedintele SUA, considerând că a fost ceva absolut normal. "Nu a fost deloc deplasat. Au fost o serie de fotografii în acea zi, eu m-am gândit că era amuzant", a reacţionat premierul Danemarcei, citat de cotidianul Berlingske.
   
Gesturile preşedintelui american au stârnit o serie de reacţii negative în Statele Unite.
   
"Preşedintele îşi făcea fotografii la funeralii? Se pare că Prima doamnă nu prea era încântată...", a regretat analistul republican Erick Erickson, citat de CNN.
   
"Nu îi pasă, oameni buni. Evenimentul nu are legătură cu Mandela, este evenimentul lui Barack Obama, toată săptămâna", comentează editorialistul conservator american Rush Limbaugh.
   
Publicaţia britanică Daily Mail nu a ezitat să afirme că preşedintele SUA a flirtat cu premierul Danemarcei la ceremonia pentru omagierea lui Mandela.
   


×
Subiecte în articol: michelle obama Barack Obama
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close