Antena 3 CNN Externe Djohar Ţarnaev a plâns pentru prima dată în faţa curţii de la începutul procesului

Djohar Ţarnaev a plâns pentru prima dată în faţa curţii de la începutul procesului

Djohar Ţarnaev a plâns pentru prima dată în faţa curţii de la începutul procesului
Sursa foto: Foto: en.wikipedia.org
de S.T.    |    06 Mai 2015   •   00:40

Autorul atacului de la Maratonul din Boston, Djohar Ţarnaev, a vărsat o lacrimă în faţa curţii după ce a văzut-o pe mătuşa lui plângând în timp ce depunea mărturie în apărarea lui, relatează Sky News, în pagina electronică.

Aceasta a fost prima dată când Ţarnaev, care se confruntă cu o posibilă pedeapsă cu moartea, a demonstrat vreo emoţie de la începutul procesului. Tânărul în vârstă de 21 de ani a vărsat o lacrimă şi s-a agitat în scaun în timp ce sora mamei lui plângea în mod necontrolat.

Patimat Suleimanova a fost capabilă să răspundă doar întrebărilor despre numele ei, data şi locul naşterii. După câteva minute, judecătorul a sugerat apărării să cheme un alt martor pentru ca ea să îşi poată reveni.

În timp ce ea părăsea boxa martorilor, Ţarnaev a folosit o batistă pentru a-şi şterge ochii şi nasul.

Suleimanova este unul dintre cei câţiva membri ai familiei care se află la Boston pentru a depune mărturie în faza de stabilire a pedepsei în procesul lui Ţarnaev. Avocaţii lui au încercat să convingă juriul că el ar trebui condamnat la închisoare pe viaţă în loc să fie condamnat la moarte.

Apărarea a susţinut că Djohar a fost presat de fratele lui mai mare, radicalizat, să comită atacul.

Luna trecută, Ţarnaev a fost condamnat pentru 30 de capete de acuzare în legătură cu atacurile din 15 aprilie 2013, soldate cu trei morţi şi 264 de răniţi. Procurorii susţin că el a fost un partener egal cu fratele lui în atacuri şi au cerut pedeapsa cu moartea. Nu se ştie încă dacă Ţarnaev va depune mărturie în faza de stabilire a pedepsei.

×
Subiecte în articol: boston
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close