Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev atacă Ucraina 'anti-rusească'

Dmitri Medvedev atacă Ucraina 'anti-rusească'

Dmitri Medvedev atacă Ucraina 'anti-rusească'
Sursa foto: dmitri medvedev
13 Aug 2009   •   08:41

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a lansat un atac furios contra omologului său ucrainean, Viktor Iuşcenko, apreciind că administraţia de la Kiev administration este anti-rusească şi ameninţă livrările de energie către Europa.
Medvedev a arătat că Moscova nu va trimite un nou ambasador la Kiev din cauza politicilor lui Iuşcenko, care ignoră "principiile de prietenie şi parteneriat cu Rusia" şi provoacă cea mai gravă criză în relaţiile bilaterale din epoca post-sovietică.
Medvedev a deplâns ?impresia că Kiev caută constant o ruptură a legăturilor economice cu Rusia, în special în sectorul energetic.

"Drept urmare, este ameninţată folosirea stabilă de către statele noastre a sistemului unificat de transport al gazului ce garantează securitatea energetică a Rusiei, Ucrainei şi multor state europene".

"Vreau să informez că în actualul curs anti-rusesc al conducerii ucrainene, am luat decizia să amân trimiterea unui nou ambasador la Kiev," arăta Medvedev într-o scrisoare către preşedintele ucrainean .
Pe de altă parte, Kremlin a ţinut să sublinieze că mesajul lui Medvedev este adresat lui Iuşcenko şi nu întregii naţiuni.

"Nu poate exista o agresiune. Este o evaluare calmă şi echilibrată a modului cum politicile actualului preşedinte al Ucrainei au afectat relaţiile bilaterale. De aceeea, mesajul era adresat personal lui Viktor Iuşcenko," sublinia Aleksei Gromov, adjunct al administraţiei prezidenţiale de la Kremlin.
El a respins astfel comentariile consilierului prezidenţial ucrainean Vera Uliancenko care aprecia că mesajul "agresiv" al lui Medvedev este adresat întregii naţiuni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close