Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev: "Occidentul este ca un ELEFANT într-un magazin de porţelanuri"

Dmitri Medvedev: "Occidentul este ca un ELEFANT într-un magazin de porţelanuri"

Dmitri Medvedev: "Occidentul este ca un ELEFANT într-un magazin de porţelanuri"
05 Aug 2013   •   15:06

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a criticat implicarea Occidentului în afacerile interne ale anumitor state, în special în Orientul Mijlociu, afirmând că ţările occidentale se comportă ca "un elefant într-un magazin de porţelanuri".

"Partenerii noştri occidentali se comportă adesea ca un elefant într-un magazin de porţelanuri. Intervin, distrug totul în interior şi apoi nu ştiu ce să facă. Sunt uneori stupefiat de analiştii lor şi de lipsa de coerenţă a proiectelor lor", a subliniat şeful guvernului de la Moscova într-un interviu acordat pentru RT, preluat de agerpres.

Medvedev s-a mai întrebat, retoric, ce bine au adus mişcările contestatare denumite "Primăvara arabă".
"Libertate?! Poate parţial. În majoritatea ţărilor au avut loc confruntări sângeroase, schimbări de regim violente şi tulburări permanente. Sub pretextul luptei pentru drepturile omului, ei (n.r. occidentalii) au procedat la un amestec flagrant în afacerile interne ale mai multor ţări şi au adus la putere regimuri politice favorabile pentru interesele lor", a mai declarat premierul rus.

Medvedev a mai vorbit şi despre situaţia din Siria, atragând atenţia că ingerinţa străină în afacerile acestei ţări riscă să aducă încă un stat în stare de instabilitate permanentă.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Orientul Mijlociu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close