Antena 3 CNN Externe Dmitri Medvedev spune care sunt scenariile în care Rusia ar folosi armele nucleare

Dmitri Medvedev spune care sunt scenariile în care Rusia ar folosi armele nucleare

Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse și fost președinte al Federației Ruse, a declarat că Rusia are mai multe motive în baza cărora poate folosi arme nucleare.

Dmitri Medvedev spune care sunt scenariile în care Rusia ar folosi armele nucleare
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mar 2022   •   23:26

Medvedev a transmis, într-un interviu acordat RIA Novosti, citat de publicația ucraineană Obozrevatel, că Federația Rusă are dreptul de a utiliza arme nucleare:

- dacă Rusia ar fi lovită de un atac cu rachete cu arme nucleare

- dacă ar exista o utilizare diferită a armelor nucleare împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi

- dacă ar exista o invadare a infrastructurii critice, în urma căreia activitatea forțelor rusești de descurajare nucleară este paralizată.

- dacă se desfășoară un act de agresiune împotriva Federației Ruse sau a aliaților săi, în urma căruia este amenințată însăși existența țării, chiar și fără utilizarea armelor nucleare

Medvedev a precizat că doctrina nucleară a Rusiei nu prevede că inamicul trebuie să lovească primul. Acesta a explicat că Moscova poate lovi cu arme nucleare un inamic ce a folosit doar arme convenționale.

Șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse a declarat, într-un interviu pentru agenția de stat Sputnik News, că această criză din Ucraina este mai gravă pentru Rusia decât a fost Războiul Rece. El a spus că în acea perioadă Rusia nu s-a confruntat cu sancțiuni asupra industriei, agriculturii și cetățenilor.

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Rusia arme nucleare
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close