Antena 3 Externe Dmitry Medvedev pune la îndoială poziţia oficială a Franţei faţă de opoziţia siriană

Dmitry Medvedev pune la îndoială poziţia oficială a Franţei faţă de opoziţia siriană

de G.C.P    |    26 Noi 2012   •   12:13
Dmitry Medvedev pune la îndoială poziţia oficială a Franţei faţă de opoziţia siriană

Primul ministru rus, Dmitry Medvedev, a criticat recunoaşterea opoziţiei siriene de către Franţa şi consideră această iniţiativă ca fiind "foarte controversată".

"În conformitate cu principiile legilor internaţionale, care au fost aprobate de ONU, nicio ţară, nicio naţiune, niciun guvern nu are dreptul să sprijine actele violente de schimbare a unui regim politic dintr-o altă ţară", a spus premierul rus, înainte de vizita sa la Paris.

"Dacă mă întrebaţi acum, nu vreau să spun ce este corect şi ce este greşit", a adăugat Medvedev, luni dimineaţă, pentru reprezentanţii mediei din Hexagon.

Franţa a devenit prima ţară europeană, care şi-a declarat oficial sprijinul pentru noua Coaliţie Naţională Siriană, formată la 11 noiembrie.
De atunci, Uniunea Europeană, Turcia şi alte state din Liga Arabă au anunţat că recunosc legitimitatea coaliţiei din opoziţie, fiind considerată reprezentativă pentru poporul sirian.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close