Antena 3 CNN Externe Doar un procent îi desparte pe Obama şi Romney. Mai sunt mai puţin de 24 de ore până la alegerile din SUA

Doar un procent îi desparte pe Obama şi Romney. Mai sunt mai puţin de 24 de ore până la alegerile din SUA

Doar un procent îi desparte pe Obama şi Romney. Mai sunt mai puţin de 24 de ore până la alegerile din SUA
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    05 Noi 2012   •   20:17

A început numărătoarea inversă în Statele Unite. Nu ne mai despart nici 24 de ore de startul oficial al alegerilor prezidenţiale. Cu o diferenţă de doar un procent în sondaje, Barack Obama şi Mitt Romney fac un ultim tur de forţă prin colegiile-cheie pentru rezultatul alegerilor.

Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai lui Barack Obama, Stevie Wonder, a susţinut ieri un concert surpriză în Ohio, una dintre cele patru opriri ale preşedintelui.

Fără să aibă vreo înclinaţie istorică, pentru un partid sau altul, Ohio îi poate asigura succesul în alegeri oricăruia dintre candidaţii care luptă acum pentru voturile celor indecişi. Colegii-cheie sunt considerate şi Florida, Pennsylvania sau Virginia, unde Mitt Romney s-a oprit ieri, împreună cu soţia sa.

Ultimele sondaje arată o diferenţă de doar un procent între cei doi candidaţi, în favoarea lui Barack Obama. Actualul preşedinte este favorit în rândul populaţiei de culoare, al femeilor şi al tinerilor, în timp ce republicanul Romney a convins mai mult populaţia în vârstă. Lupta pentru fotoliul de la Casa Albă a cucerit şi spaţiul virtual. Internetul geme de jocuri cu lupte între cei doi candidaţi.



×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close