Antena 3 CNN Externe Elena, doctorița româncă ucisă în Germania, a fost sunată de 117 ori în noapte crimei: ”Bucură-te cât mai poți!”

Elena, doctorița româncă ucisă în Germania, a fost sunată de 117 ori în noapte crimei: ”Bucură-te cât mai poți!”

Noi detalii ies la iveală în urma celui de-al patrulea termen al procesului în cazul crimei din Fulda, landul Hessa, Germania, acolo unde, la sfârșitul anului trecut, Elena Silvia K, o tânără mămică româncă, medic chirurg la Spitalul Herz-Jesu, a fost ucisă cu sălbăticie când se întorcea acasă, după schimbul de noapte.

Elena, doctorița româncă ucisă în Germania, a fost sunată de 117 ori în noapte crimei: ”Bucură-te cât mai poți!”
Sursa foto: Facebook / Elena Silvia Konnerth
de Georgiana Adam    |    07 Mai 2021   •   13:27

Fostul iubit al Elenei, în vârstă de 31 de ani, este acuzat pentru oribila crimă. Procurorii germani spun că Elena a fost înjunghiată cu atâta forță, încât a murit fie din cauza sângerării puternice, fie sufocată.

Totodată, Christine Seban, procuror în Fulda, susține că moartea a survenit rapid. 

Elena locuia cu fiul său de 2 ani şi cu mama sa în imobilul în apropierea căruia a fost ucisă.

Crima i-a șocat pe vecini, care spun că românca era foarte apreciată la locul său de muncă. 

Potrivit anchetatorilor, cei doi au avut o relație agitată, iar femeia a decis să-l părăsească pe bărbat. Motiv pentru care bărbatul a așteptat-o pe Elena în fața locuinței și, după o ceartă scurtă, a înjunghiat-o în gât.

Bărbatul susține că este nevinovat

Florian, fostul iubit al Elenei, susține însă că este nevinovat. 

Cu toate acestea, la cel de-al patrulea termen al procesului, procurorii au prezentat mai multe probe care îl incriminează pe bărbat. În plus, au fost audiaţi polițiștii care au investigat cazul și care au adus dovezi, pentru a demonstra vinovăția tânărului.

Obținuse un ordin de restricție împotriva lui

Cu puțin timp înainte de a muri, tânăra de 35 de ani făcuse fotografii din curtea casei sale unei mașini parcate pe alee. Deși șoferul mașinii nu putea fi identificat, fotografia fiind pixelată, procurorii spun că este foarte posibil să fie fostul iubit al Elenei.

Fotografia a fost făcută la 7.55, iar primul apel de urgență a fost primit la 7.58. Mai mulți vecini ai femeii care beau cafea în curtea din spate a locuinței au descoperit-o pe Elena prăbușită la pământ. Procurorii spun că este posibil ca tânăra să fi fotografiat mașina inculpatului pentru a putea demonstra că acesta s-a apropiat de ea, în condițiile în care obținuse un ordin de restricție în instanță, cu doar două săptămâni înainte.

La scurt timp după crimă, mai exact la ora 08:05, inculpatul și-a sunat fratele, însă acesta și-a folosit dreptul de a refuza să depună mărturie, oamenii legii neputând stabili ce au discutat cei doi la telefon. 

A sunat-o de 117 ori și a amenințat-o

Oamenii legii au raportat, de asemenea, mărturiile prietenilor femeii. Potrivit acestora, tânăra se temea de fostul ei iubit. A lovit-o, i-a lovit mașina de mai multe ori, o verifica şi era extrem de gelos. A sunat-o de nenumărate ori și i-a trimis mesaje, chiar și în noaptea crimei.

Oamenii legii susţin că, înainte de a fi ucisă, Florian ar sunat-o pe româncă de 117 ori și ar fi amenințat-o. La ora 3 dimineața, i-ar fi scris "să se simtă bine cât încă mai poate", a citit judecătorul Josef Richter, președintele instanței, din istoricul conversațiilor.

Potrivit jurnaliștilor germani, un verdict în acest proces ar putea fi dat la mijlocul lunii iulie, scrie observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: elena silvia k
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close