Antena 3 CNN Externe Doctorul a decapitat un copil în pântecele mamei în timpul nașterii! Se cerea o cezariană de urgență, însă ea n-a ținut cont... Ce a făcut mama pe patul de spital

Doctorul a decapitat un copil în pântecele mamei în timpul nașterii! Se cerea o cezariană de urgență, însă ea n-a ținut cont... Ce a făcut mama pe patul de spital

Doctorul a decapitat un copil în pântecele mamei în timpul nașterii! Se cerea o cezariană de urgență, însă ea n-a ținut cont... Ce a făcut mama pe patul de spital
07 Iun 2018   •   11:21

Medicul care a decapitat accidental un copil în pântecele mamei sale a fost găsit nevinovat și se poate întoarce la lucru, a decis un tribunal.

Doctorița Vaishnavy Laxman în vârstă de 43 de ani ar fi trebuit să îi acorde pacientei sale în vârstă  de 30 de ani o cezariană de urgență deoarece copilul prematur se afla într-o poziție problematică pentru o naștere naturală. În schimb, medicul i-a spus mamei însărcinată în 25 de săptămani, să împingă în timp ce ea trăgea picioarele copilului și încerca să realizeze nașterea în mod natural, la Spitalul Ninewells din Dundee în martie 2014. Această tactică a făcut ca picioarele, brațele și trunchiul copilului se detașeaze, lăsând capul în pântecele mamei. 

Doi doctori au efectuat apoi o cezariană de urgență pentru a scoate capul copilului înainte de a fi "reatribuit" trunchiului, astfel încât mama lui să-l poată ține în brațe înainte de a-și luă rămas bun.

Panoul Serviciului de Practicieni Medicali (MTPS) a spus că micuțul era deja mort  înainte de a fi decapitat în timpul nașterii. 

Dr. Laxman a negat greșelile și a susținut că bebelușul ar fi murit dacă s-ar fi efectuat o cezariană. Panoul MPTS a fost de acord că "singurul curs adecvat" pentru copil, cunoscut sub numele de bebelușul B, ar fi fost o cezariană, deoarece el era în poziția pelvină, cu un cordon prolaps și o frecvență cardiacă scăzută iar mama era mai puțin de 4cm dilatat. Marți însă tribunalul a eliberat-o pe Dr. Laxman de acuzațiile grave și a declarat că aptitudinea sa de a practica medicina nu a fost afectată. Comisia a fost de acord că decizia de a duce o naștere naturală a fost  "neglijentă și a căzut sub standardele obișnuite așteptate" dar nu a însemnat o abatere gravă. 

"Deficiența pe care tribunalul a constatat-o nu a fost susținută, perseverentă sau repetată, ci mai degrabă o singură eroare de judecată făcută în circumstanțe foarte dificile. Tribunalul a fost mulțumit că de-a lungul încercării nașterii bebelușului B, dr. Vilvanathan Laxman a crezut că acționează atât în interesul pacientului A cât și al bebelușului B și că a crezut cu adevărat că nașterea naturală este un curs optim pentru circumstanțele în care se afla."

Sursă: Metro
  

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close