Antena 3 CNN Externe DOCUMENT. Declaraţia pe proprie răspundere obligatorie pentru a tranzita Austria

DOCUMENT. Declaraţia pe proprie răspundere obligatorie pentru a tranzita Austria

Guvernul de la Viena a anunțat că Austria emite avertismente de călătorie pentru România, Republica Moldova și Bulgaria din cauza înrăutăţirii situaţiei pandemiei COVID-19 în aceste țări. Românii, moldovenii şi bulgarii care sosesc în Austria sunt testaţi şi plasaţi în carantină pe o perioadă 14 zilei în cazul în care testele sunt pozitive.

DOCUMENT. Declaraţia pe proprie răspundere obligatorie pentru a tranzita Austria
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    08 Iul 2020   •   20:20

Anunțul a fost făcut într-o conferinţă de presă de cancelarul Sebastian Kurz şi de ministrul de Externe Alexander Schallenberg. Vor exista controale mai stricte la frontiera din est. Vor fi verificaţi mai atent cei care sosesc din Balcani. În același timp, numărul poliţiştilor de frontieră a fost dublat.

Începând cu data de 9 iulie, ora 0.00, toți cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor putea intra în Austria doar dacă prezintă un certificat (în limba engleză sau germană) de test negativ pentru infecția cu COVID-19 (PCR, RT), efectuat în ultimele 4 zile, anterior intrării în Austria.

În absența acestui certificat, cetățenii care călătoresc din România cu destinație finală Austria vor trebui să intre în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile. În cazul în care nu este respectată măsura autoizolării, amenda poate ajunge până la 1.450 de euro. De asemenea, MAE a informat că va exista posibilitatea ca această categorie de cetățeni să fie testați la intrarea în Austria, în cazul unui test negativ nefiind necesară măsura autoizolării.

Pentru a tranzita Austria, trebuie completată o declarație pe proprie răspundere disponibilă -> AICI

RECORD! 555 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus în 24 de ore

Până miercuri, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienţi vindecaţi şi 1.485 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 237 de pacienţi.

Mesajul transmis de Grupul de Comunicare Strategică:

”În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția asupra necesității respectării cu strictețe a măsurilor de protecție sanitară: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea contactului direct cu alte persoane, igienizarea frecventă a mâinilor.

Rata de conformare față de măsurile de protecție sanitară reprezintă elementul central în gestionarea eficientă a crizei sanitare și în limitarea răspândirii virusului.
Pericol de infectare cu noul coronavirus

Încurajăm la conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, la îndemnarea în mod respectuos a terțelor persoane să respecte măsurile de protecție, precum și la semnalarea către autorități a cazurilor în care acestea sunt încălcate.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: declaraţie Austria
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close