Antena 3 CNN Externe Documentar şocant despre sinuciderea asistată la o clinică din Elveţia

Documentar şocant despre sinuciderea asistată la o clinică din Elveţia

Documentar şocant despre sinuciderea asistată la o clinică din Elveţia
Sursa foto: Foto: peter-ould.net
14 Iun 2011   •   22:42
Un documentar despre sinuciderea asistată a scandalizat Marea Britanie. Telespectatorii au văzut cum un bolnav îşi încheie socotelile cu viaţa la o clinică din Elveţia, iar realizatorul documentarului are de dat explicaţii cât mai convingătoare în apărarea sa.

Imaginile sunt şocante. Aşezat pe canapea, bărbatul de 71 de ani îşi sărută soţia şi dă peste cap o licoare semitransparentă dintr-un pahar din plastic. Cere apoi puţină ciocolată. Băutura care îi va curma viaţa este amară, dar nu mai contează. Vrea să moară şi să scape de suferinţă.

Asta a dorit să arate lumii scriitorul şi jurnalistul Terry Pratchett, realizatorul documentarului filmat la o clinică din Elveţia.

Terry Pratchett trăieşte, şi el, în suferinţă. Are maladia Alzheimer şi s-a gândit adesea la sinucidere. Dar atât. Asta le şi transmite celor care îl acuză că promovează euthanasia. Crede însă că există pe lume şi drepturi mai importante decât cel la viaţă.

Aproape 1.000 de britanici au sunat, indignaţi, la BBC după difuzarea documentarului. Iar un fost arhiepiscop a acuzat postul de propagandă pro euthanasie.

 


 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close