Antena 3 CNN Externe Documente NEMAIVĂZUTE cu privire la Titanic, publicate pe internet

Documente NEMAIVĂZUTE cu privire la Titanic, publicate pe internet

Documente NEMAIVĂZUTE cu privire la Titanic, publicate pe internet
Sursa foto: foto: ibiblio.org
10 Apr 2012   •   11:57

Aproximativ 200.000 de documente care au legătură cu transatlanticul Titanic - fotografii, lista pasagerilor, lista cu membrii echipajului şi alte materiale - au fost postate online, luni, pe un site britanic, pentru a comemora împlinirea a 100 de ani de la naufragiul pachebotului, informează Mediafax.

Site-ul ancestry.co.uk, specializat în cercetări din domeniul genealogiei, prezintă registrul pasagerilor care s-au îmbarcat la bordul Titanicului din oraşele Southampton (Anglia) şi din Queenstown (în prezent oraşul Cobh din Irlanda), dar care nu conţine numele pasagerilor care s-au îmbarcat din oraşul Cherbourg (Franţa).

Aceste registre conţin numele, vârstele şi profesiile pasagerilor şi diverse date despre membrii echipajului.

Acelaşi site a publicat şi testamentele  căpitanului de pe Titanic şi cele ale oamenilor de afaceri Benjamin Guggenheim şi John Jacob Astor, care au pierit în naufragiu.

Documentele pot fi accesate gratuit până la data de 31 mai. Acestea includ fotografii de arhivă, date despre cele 328 de cadavre şi o listă de pasageri furnizată de Carpathia, un pachebot sosit în ajutorul naufragiaţilor, care i-a salvat pe supravieţuitori.

Site-ul ancestry.co.uk vorbeşte despre aproximativ 2.228 de pasageri şi membri ai echipajului la bordul Titanicului şi aproximativ 1.517 morţi, în timp ce potrivit anchetei oficiale britanice 711 persoane au supravieţuit dintre cei 2.201 pasageri aflaţi la bordul transatlanticului.

×
Subiecte în articol: documente Titanic supravietuitori
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close