Antena 3 CNN Externe Doi agenţi de pază ai lui J.F. Kennedy vorbesc despre asasinatul de acum 47 de ani

Doi agenţi de pază ai lui J.F. Kennedy vorbesc despre asasinatul de acum 47 de ani

Doi agenţi de pază ai lui J.F. Kennedy vorbesc despre asasinatul de acum 47 de ani
Sursa foto: Foto: d2b.ch
22 Noi 2010   •   17:40

Doi dintre agenţii secreţi care îl păzeau pe J.F. Kennedy în momentul asasinatului au hotărât să rupă tăcerea după 47 de ani. Deşi au peste 80 de ani, cei doi americani nu au reuşit să se împace cu gândul că nu au făcut destul pentru a împiedica moartea celui mai iubit şef de stat din istoria Statelor Unite. Agenţii spun că ar fi preferat să moară ei în locul preşedintelui.

Clinton Hill a fost agentul care a ajuns primul la maşina preşedintelui. Numai că a fost prea târziu. Kennedy fusese împuşcat deja de 3 ori.

"Fără îndoială că aş primi eu glonţul în locul preşedintelui şi să mor eu. Ar fi un sfârşit mai fericit pentru ţară", susţine Clinton Hill.

Agentul a sărit pe scaunul din spate şi a încercat să-i protejeze cu riscul vieţii pe preşedinte şi pe Prima Doamnă. Pentru şeful statului nu s-a mai putut face nimic însă. Hill spune că nu şi-a revenit nici acum, după 47 de ani.

"Am avut coşmaruri. Părea că de fiecare dată când mă întorceam era ceva care îmi amintea de ce s-a întâmplat. Aşa că m-am refugiat în pivniţa mea, cu alcool şi ţigări şi am stat acolo câţiva ani", povesteşte agentul.

Gerald Blaine, un alt agent care făcea parte din garda prezidenţială în acea zi, dezvăluie într-o carte amănunte şocante din momentele de după asasinat, când, încă în stare de şoc după momentul tragediei, a fost aproape să-l împuşte Lyndon Johnson, preşedintele interimar.

"M-am dus în spatele casei şi l-am recunoscut imediat, din profil, pe preşedintele Johnson. (...) Degetul meu era pe trăgaci. Apoi am avut coşmaruri şi despre asta luni întregi", explică Blaine.

Cei doi agenţi spun că nu vor să fie numiţi eroi, pentru că au ratat misiunea pe care o aveau.

Doi dintre agenţii secreţi care l-au păzit pe JFK vorbesc despre asasinatul din Dallas




×
Subiecte în articol: agenti de paza presedinte american
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close