Antena 3 CNN Externe Doi americani au murit, după prăbuşirea unei aeronave cumpărate din România

Doi americani au murit, după prăbuşirea unei aeronave cumpărate din România

Doi americani au murit, după prăbuşirea unei aeronave cumpărate din România
Sursa foto: Foto: .parakaiaviation.org.nz
19 Iul 2010   •   11:18

Doi americani au murit sâmbătă, după ce avionul în care se aflau, un Yak-52 achiziţionat în 2001 din România, s-a prăbuşit în South Portland, informează Portland Press Herald. Nici o persoană aflată la sol nu a fost rănită, însă circulaţia pe bulevardul pe care a avut loc accidentul a fost blocat timp de mai multe ore.

Cele două victime sunt Mark Haskell, în vârstă de 42 de ani, controlor aerian la Aerodromul Internaţional din Portland, şi Thomas Casagrande, în vârstă de 66 de ani, pilot militar de test în retragere.

Aeronava s-a prăbuşit pe bulevardul Western Avenue din South Portland sâmbătă după-amiază, la numai câteva minute de la decolare. Tragedia a avut loc în timp ce cele două victime efectuau un zbor de verificare, obligatoriu din doi în doi ani pentru înnoirea autorizaţiilor de pilotaj.

Avionul Yak-52 fusese cumpărat de Haskell şi soţia sa în 2001 de la forţele aeriene româneşti. Cei doi proprietari au numit aeronava Lizzy-Lou, după numele fiicei lor, care s-a născut în ziua semnării contractului.

Potrivit Portland Press Herald, aparatul de zbor a fost utilizat de armata română pentru antrenamente şi zboruri acrobatice.

Autorităţile americane au declanşat o anchetă, pentru a stabili cauzele accidentului.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: avion SUA morti
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close