Antena 3 CNN Externe Doi ani de la atentatul din Boston. De la concurs sportiv, la o manifestaţie antiteroristă

Doi ani de la atentatul din Boston. De la concurs sportiv, la o manifestaţie antiteroristă

Doi ani de la atentatul din Boston. De la concurs sportiv, la o manifestaţie antiteroristă
15 Apr 2015   •   13:52

Rudele victimelor atentatului cu bombă din Boston comemorează astăzi doi ani de la tragedia în urma căreia trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 264 au fost rănite. La celebrul maraton iau parte anul acesta peste 30 de mii de participanţi. La start se va afla şi românca Maria Trif. Spune că este cursa vieţii ei, mai ales că a decis să se apuce de alergat după sângerosul atentat.
 
Maratonul însângerat acum 2 ani de fraţii Tsarnaev s-a transformat, în acest an, într-un protest antiterorism. Alergători şi spectatori deopotrivă vor să demonstreze că nu cedează în faţa terorii. Este şi dorinţa Mariei Trif, o româncă stabilită în Statele Unite. Atacul sângeros soldat cu aproape 270 de victime i-a schimbat radical viaţa.

În acest an, maratonul de la Boston va avea loc pe 20 aprilie, cu o zi înainte de începerea procedurii prin care se va decide ce pedeapsă va primi Djohar Ţarnaev, unul dintre cei doi terorişti responsabili pentru atac. Cecenul a fost găsit vinovat de complicitate la atentat. Juriul l-a declarat vinovat de toate cele 30 de capete de acuzare. 17 dintre ele i-ar putea aduce condamnarea la moarte.  
La proces, Ţarnaev a recunoscut, prin intermediul avocaţilor, că el a fost cel care a plasat una dintre bombele care au ucis trei oameni. Avocaţii apărării s-au străduit, însă, să-l prezinte pe Djohar drept un adolescent dezorientat, care s-a lăsat influenţat de fratele său. O descriere pe care nici juriul, nici victimele atentatului nu au acceptat-o.



×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close