Antena 3 CNN Externe Doi aviatori americani, împuşcaţi într-un posibil atac terorist pe aeroportul din Frankfurt

Doi aviatori americani, împuşcaţi într-un posibil atac terorist pe aeroportul din Frankfurt

Doi aviatori americani, împuşcaţi într-un posibil atac terorist pe aeroportul din Frankfurt
03 Mar 2011   •   10:39

Un bărbat de 21 de ani din Kosovo se află în custodia poliţiei germane după ce doi aviatori americani au fost ucişi şi alţi doi răniţi într-un atac armat asupra unui autocar al armatei americane de pe aeroportul din Frankfurt.

Bărbatul se numeşte Arid Uka şi este din oraşul Mitrovica, după cum a declarat ministrul de interne al Kosovo, Bajram Rexhepi, pentru CNN, citând ambasada americană de la Priştina drept sursă.

Uka s-a apropiat de autobuz, care era parcat în faţa Terminalului 2 şi care era marcat vizibil ca fiind un vehicul american, a spus poliţia germană. Întâi a intrat în conversaţie cu militarii americani, apoi a scos un pistol şi a început să tragă, întâi în afara autocarului, apoi în interior. A fugit apoi în aeroport, unde a fost prins de poliţia federală germană. Autorităţile îl verifică acum pe Uka pentru posibile legături teroriste. "Fie e terorist, fie e nebun. Nu poate exista alt motiv pentru acţiunile lui", a declarat Rexhepi.

Preşedintele american Barack Obama a declarat reporterilor că este "trist şi scandalizat" de atac. "Nu vom face rabat de niciun pic de efort pentru a afla cum a fost posibil ca acest atac să aibă loc. Nu avem toate informaţiile încă, vă vom anunţa când avem detalii, dar acesta este încă un gest care aminteşte de sacrificiile extraordinare făcute de oamenii noştri în uniforme în întreaga lume, pentru ca noi să fim în siguranţă", a declarat Obama, adăugând că SUA colaborează cu autorităţile germane pentru a rezolva cazul.

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat condoleanţele pentru familiile soldaţilor şi a subliniat faptul că Germania va face tot posibilul să afle rapid ce s-a întâmplat.

Atacul reprezintă o crimă federală atât în SUA cât şi în Germania, iar autorul poate fi judecat în oricare locaţie. Un oficial FBI a declarat că investigaţia se va ridica la standardele constituţiei americane. Autorităţile încearcă să determine asociaţii suspectului, pentru că Frankfurt este "principalul aeroport din Europa" şi o "poartă către Orientul Mijlociu".


×
Subiecte în articol: Barack Obama Angela Merkel Frankfurt
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close