Antena 3 CNN Externe O fetiță de 2 ani, şi fratele ei de 3 luni, au fost abandonaţi de traficanții de migranți pe malul unui râu din Texas

O fetiță de 2 ani, şi fratele ei de 3 luni, au fost abandonaţi de traficanții de migranți pe malul unui râu din Texas

O fetiță de 2 ani, şi fratele ei de 3 luni, au fost găsiți pe malul râului unui râu din Texas după ce au fost abandonați de traficanții de migranți.

O fetiță de 2 ani, şi fratele ei de 3 luni, au fost abandonaţi de traficanții de migranți pe malul unui râu din Texas
Sursa foto: Twitter/DailyMail
de Alexandra Ionescu    |    16 Sep 2021   •   11:33

Fetița de 2 ani a fost descoperită lângă scaunul de mașină al frățiorului ei de 3 luni de către vameșii de la frontiera SUA.

Ofițerii patrulau de-a lungul râului ce servește pe post de frontieră dintre SUA și Mexic, când au văzut ”ceva de o culoare neobișnuită pe mal”.

Agenții au oprit barca și au descoperit fetița care stătea pe iarbă lângă scaunul de mașină al frățiorului ei.

Lângă cei doi copii era găsit un bilet pe care scria că sunt frați, dar care nu oferea mai multe informații

Nicăieri în zonă nu s-au găsit urme ale traficanților de migranți care au abandonat copiii.

”Atenția la detalii pe care agenții noștri o demonstrează de fiecare dacă când își fac datoria, poate însemna diferența dintre viață și moarte.

Este sfâșietor și frustrant când știi câți copii sunt abandonați fără nicio remușcare, fără ca cineva să se gândească de două ori la viețile și la bunăstarea lor”, a scris pe Twitter agentul Robert N. Garcia, potrivit The Daily Mail.

Descoperirea vine la 5 zile după ce poliția din Texas a găsit un băiat de 6 ani abandonat în fața magazinului Wal-Mart.

La sfârșitul lunii august, agenții patrulei de frontieră a salvat două fetițe din Ecuador care au reușit să sune la numărul de urgență 911 după ce au fost abandonate în deșertul din California.

Pe 30 martie, alte două surori, tot din Ecuador au fost trecute peste zidul de 4 metri din New Mexico, și lăsate acolo. Ulterior au fost reunite cu părinții lor care locuiesc în zona New York-ului.

În ciuda eforturilor administrației președintelui Joe Biden de a încerca să faciliteze neutralizarea imigranților eligibili pentru cetățenia americană ca parte a unei serii de măsuri menite să întoarcă politicile anti-imigraționiste ale fostului președinte Donald Trump, părinții continuă să își riște viețile pentru a trimite copiii singuri în SUA cu ajutorul traficanților de ,igranți.

Un raport din august arată că 113,791 de minori neînsoțiți au fost găsiți de către agenții de frontieră între 1 octombrie 2001 - și  până la începutul anului 2021.

În ultimele trei luni 18,962 de minori neacompaniați au trecut ilegal granița.

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close