Antena 3 CNN Externe Doi copii afgani, "kamikaze în devenire," au fost arestaţi pentru a doua oară

Doi copii afgani, "kamikaze în devenire," au fost arestaţi pentru a doua oară

Doi copii afgani, "kamikaze în devenire," au fost arestaţi pentru a doua oară
Sursa foto: Foto: rawa.org
12 Feb 2012   •   22:34

Doi băieţi în vârstă de zece ani au fost arestaţi pentru a doua oară la Kandahar, un fief taliban, pentru planificarea unui nou atentat, informează AFP. Cei doi au fost arestaţi prima dată pentru pregătirea de atentate sinucigaşe în Afganistan, dar au fost graţiaţi în cele din urmă de către preşedintele Hamid Karzai.
   
Copiii, "kamikaze în devenire, au fost arestaţi împreună cu alţi trei militanţi săptămâna trecută, în timp ce pregăteau un atac împotriva forţelor afgane sau internaţionale în oraşul Kandahar", a declarat duminică pentru AFP Zalmai Ayubi, purtătorul de cuvânt al provinciei Kandahar.
   
Cei doi sunt interogaţi de serviciile de informaţii şi vor ajunge la o casă de corecţie, potrivit lui Ayubi. În cursul arestării lor, au fost găsite două veste pline de explozivi.
   
Cei doi băieţi au fost arestaţi, anterior, unul în Paktya (sud-est), iar celălalt la Kandahar (sud), în timp ce se pregăteau să detoneze vestele de explozivi pe care le purtau. Preşedintele Hamid Karzai i-a graţiat în august, alături de alţi 18 copii, au precizat surse concordante.
   
Potrivit ONU, aproximativ 15% dintre cele peste 3.000 de persoane ucise în 2011 în Afganistan au fost omorâte în atentate sinucigaşe, de care sunt consideraţi vinovaţi talibanii, al căror număr nu a crescut, dar care au provocat aproximativ 80% dintre victimele înregistrate în plus faţă de 2010.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close