Antena 3 CNN Externe Doi elevi britanici care vroiau să reediteze masacrul de la liceul Columbine, reţinuţi (VIDEO)

Doi elevi britanici care vroiau să reediteze masacrul de la liceul Columbine, reţinuţi (VIDEO)

Doi elevi britanici care vroiau să reediteze masacrul de la liceul Columbine, reţinuţi (VIDEO)
Sursa foto: columbine
03 Sep 2009   •   13:03

O tragedie a fost evitată într-o şcoală din Anglia. Doi elevi din Manchester intenţionau să repete, în propria lor şcoală, masacrul de la liceul american Columbine, unde 13 oameni şi-au pierdut viaţa. Tinerii englezi doreau, însă, să facă mult mai multe victime. Din fericire, planul lor a fost descoperit şi i-a adus, acum, în faţa tribunalului.

Ross McKnight, un halterofil amator, de numai 16 ani, şi Matthew Swift, cu doi ani mai mare, erau fascinaţi de masacrul de la Columbine, din 1999. Potrivit procuraturii, ei doreau să-l repete, dar la o scară şi mai mare, după exact zece ani, la 20 aprilie. Ţinta era şcoala din Manchester unde Swift îşi făcuse studiile, iar McKnight era încă elev. Mai întâi, ca diversiune, cei doi urmau să detoneze o bombă la un centru comercial.

Apoi ar fi intrat în şcoală şi, după modelul Columbine, i-ar fi ucis pe toţi cei întâlniţi în cale. Pe urmă s-ar fi sinucis. ?Nimeni nu va mai ieşi viu de acolo; după ce vom termina ne vom sinucide pe loc? scria Matthew Swift în jurnalul său, adăugând: ?Eu nu mă consider normal şi, dacă mă gândesc bine, nu mă consider nici om?. La rândul său, McKnight scria despre ?cel mai mare măcel din istorie? şi despre mii de victime.

Poliţia le-a aflat, însă, la timp intenţiile şi i-a arestat în luna martie, înainte ca tragedia să se producă. Acasă la Swift s-au găsit planul şcolii şi instrucţiuni pentru fabricarea explozivilor. Cei doi sunt judecaţi acum pentru complot în vederea unor asasinate şi atacuri cu bombă, iar amândoi se declară nevinovaţi.



Antena 3

×
Subiecte în articol: masacru victime bomba centru comercial
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close