Antena 3 CNN Externe Doi fotbaliști celebri, arestați pentru că au bătut un înalt oficial guvernamental

Doi fotbaliști celebri, arestați pentru că au bătut un înalt oficial guvernamental

Doi fotbaliști celebri, arestați pentru că au bătut un înalt oficial guvernamental
Sursa foto: Foto: Instagram
11 Oct 2018   •   09:39

Internaţionalii ruşi Pavel Mamaev şi Aleksandr Kokorin au fost arestaţi miercuri, după ce au agresat un înalt oficial rus, la începutul acestei săptămâni, într-o cafenea din Moscova, informează AFP. 

Mamaev, mijlocaşul echipei FC Krasnodar, şi Kokorin, atacantul formaţiei Zenit Sankt Petersburg, "au fost reţinuţi pentru 48 de ore, aşa cum prevede codul penal", a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Interne. Ei au fost acuzaţi de huliganism, infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. 

Conducerea Ligii ruse de fotbal a solicitat o suspendare pe viaţă, pe teritoriul Rusiei, a celor doi internaţionali, în conformitate cu articolul 10 din regulamentul disciplinar al Federaţiei din această ţară. 

Kokorin şi Mamaev, împreună cu un grup de prieteni, alături de care au petrecut toată noaptea, l-au atacat luni dimineaţa pe un înalt funcţionar din Ministerul rus al Comerţului, Denis Pak, de origine coreeană, într-o cafenea din centrul capitalei. 

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere şi retransmise de posturile de televiziune, Kokorin şi Mamaev pot fi văzuţi cum îl agresează pe Denis Pak, care se afla la o masă în apropierea petrecăreţilor şi cărora le-a cerut să facă mai puţin zgomot. 

Altercaţia a început după ce Aleksandr Kokorin l-a lovit cu un scaun în cap pe Denis Pak, în timp ce Pavel Mamaev s-a luat la bătaie cu un alt bărbat. Avocatul lui Denis Pak a declarat pentru televiziunea rusă că cei doi fotbalişti i-au adresat acestuia insulte rasiste. 

Cu câteva minute înaintea acestui incident, cei doi internaţionali au fost implicaţi într-o altă altercaţie, lovindu-l pe şoferul unei cunoscute prezentatoare de televiziune, care a fost spitalizat cu multiple contuzii.

În iulie 2016, Kokorin şi Mamaev au fost suspendaţi de federaţia rusă, în timpul EURO 2016, la care participau cu naţionala ţării lor, după ce au dat publicităţii o înregistrare video în care puteau fi văzuţi într-un club de noapte din Monte Carlo, unde şampania curgea în valuri. 

Aleksandr Kokorin, în vârstă de 27 ani, atacantul echipei Zenit Sankt Petersburg, şi-a prezentat ulterior scuze, fiind reintegrat în selecţionată. Însă, deşi a marcat 12 goluri în 48 de meciuri în tricoul Rusiei, el nu a putut participa la Cupa Mondială 2018, din cauza unei accidentări la genunchi. 

Pavel Mamaev (30 ani), un mijlocaş cu 15 selecţii, este sub contract cu FC Krasnodar şi nu a mai fost convocat în Sbornaia după EURO 2016. 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close