Antena 3 CNN Externe Doi italieni, RĂPIŢI în estul Libiei. Bărbaţii, originari din Calabria, lucrau la proiectarea unui drum, la Derna

Doi italieni, RĂPIŢI în estul Libiei. Bărbaţii, originari din Calabria, lucrau la proiectarea unui drum, la Derna

Doi italieni, RĂPIŢI în estul Libiei. Bărbaţii, originari din Calabria, lucrau la proiectarea unui drum, la Derna
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
18 Ian 2014   •   22:23

Doi italieni care lucrează pentru o companie specializată în lucrări publice au fost răpiţi de o grupare armată, vineri, în estul Libiei, un fief al islamiştilor extremişti, a anunţat sâmbătă agenţia libiană Lana, citată de AFP.
   
Potrivit agenţiei, care îl citează pe şoferul celor doi italieni, "bărbaţi înarmaţi" l-au forţat să se oprească în apropiere de satul Martouba, între Derna şi Tobruk, şi i-au coborât pe cei doi pasageri, după care i-au urcat în vehiculul lor.
   
Atacatorii s-au îndreptat ulterior către Derna, a adăugat aceeaşi sursă.
   
Această răpire nu a fost încă revendicată.
   
O sursă din cadrul serviciilor de securitate din Derna a anunţat că a fost deschisă o anchetă, însă nu a oferit alte informaţii.
   
Mai devreme, ministrul de Externe de la Roma a anunţat că doi cetăţeni italieni au fost daţi dispăruţi, afirmând că examinează "toate ipotezele".
   
Cei doi bărbaţi, originari din Calabria, în sudul Italiei, lucrează la proiectarea unui drum, la Derna, pentru compania General World şi se aflau în Libia de câteva luni, a anunţat, la rândul său, agenţia italiană Ansa.
   

×
Subiecte în articol: Libia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close